banner2
banner34

Bitcoin ve Ethereum fiyatında yeni tarihi zirve

Bitcoin ve Ethereum fiyatında yeni tarihi zirve
banner45

Dün kapanışta rekor kıran Bitcoin ve Ethereum yeni günde de rekorunu tazeledi. Bitcoin (BTC) 68 bin 493 dolara, Ethereum (ETH) ise 4 bin 836 dolara yükseldi. Bitcoin’de piyasa hâkimiyeti de artarken oran yüzde 44’e yükseldi ve 1,28 trilyon dolar sermaye değerine ulaştı. Kripto paraların toplam piyasa değeri ise 2,94 trilyon dolara ulaştı.

Bitcoin Kasım ayının başından bu yana yüzde 11, Ekim ayından beri ise yüzde 42 yükseliş yaşadı. Kripto paraların amiral gemisindeki yükseliş trendi SEC’nin ilk Bitcoin ETF’ine onay vermesiyle başlamıştı.

Altcoin’lerde de Litecoin yüzde 18 değer kazancı ile 245 dolara ulaştı ve en çok kazandıran kripto para oldu. Cardano ise yüzde 10 değer kazandı ile 2,24 dolara yükseldi.

banner37
SIRADAKİ 100 BİN DOLAR MI?

Analistler boğaların Bitcoin biriktirdiğini ifade ederken, bu boğa koşusunun süreceği anlamına geldiğini ekliyorlar ve bu sebepler de birçoğu BTC’nin 100 bin doları aşacağından emin.

Popüler kripto analisti Lark Davis, ortaya çıkan son rallinin arkasında bireysel yatırımcılardan ziyade kurumsal yatırımın olduğunu belirtirken, "Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor ve Google trend arama hacmi oldukça düşük. Görünüşe göre bu ralli perakende yatırımcı tarafından yönetilmiyor, kurumsal yatırımcı sessizce BTC satın alıyor gibi görünüyor" dedi.

Öte yandan Bitcoin boğaları bu hafta 70 bin dolarlık hedefe ulaşmak istiyor. Stok Akış modelinin kaşifi PlanB, yıl sonuna kadar BTC için şimdiden 100 bin dolarlık bir fiyat hedefi öngördüğünü ifade etti. Analist, BTC fiyatının bu boğa döngüsünde ortalama 288 bin dolara ulaşabileceğini de dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1