banner2
banner34

Brent petrol 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Brent petrol 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi
banner45

Petrol piyasasının dün gözü kulağı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) toplantısındaydı. Eylülde üretimi günlük 100 bin varil arttıracağı yönündeki açıklama sonrasında ham petrol fiyatları ilk etapta yükseldi. Dün 100 doların altına inen Brent petrol varil fiyatı kısa bir süre yükseldikten sonra tekrar aşağıya yönlü hareket etti.

BRENT PETROL SON 3 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

banner37
4 Ağustos 2022 günü Brent petrolün varil fiyatı güne 96 dolar seviyesinde başladı. ABD stok verilerin zayıf talebe işaret etmesiyle son 3 haftanın en düşük seviyesine gerilen petroldeki düşüşün sürüp sürmeyeceği ise küresel gelişmelere göre şekillenecek.

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Milyonlarca sürücü petroldeki düşüş ile birlikte akaryakıta indirim bekliyor. Ancak döviz kurulundaki  yükseliş indirimin önünü tıkıyor. Doların TL karşısında 2022 yılının en yüksek seviyesine ulaşması ve 18 liraya çıkması sonrasında indirim haberleri sekmeye uğradı. Petroldeki düşüş bu yüzden pompa fiyatlarına yansımazken herhangi bir zam bilgisi de paylaşılmadı. En son hatırlanacağı üzerine motorin grubuna 92 kuruşluk benzine ise 50 kuruşluk bir indirim yapılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1