banner2
banner34

Brent petrol fiyatları akaryakıtı vurdu

Brent petrol fiyatları akaryakıtı vurdu
banner45

Fed Başkanı Jerome Powell sancılı da olsa enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve tüm araçları kullanacaklarına yönelik açıklamaları emtia fiyatlarını baskılarken Rakuten Securities emtia analisti Satoru Yoshida, ‘’Avrupa Birliği'nin Rusya ham petrolüne yönelik bekleyen ithalat yasağının küresel arzı daha da sıkılaştırması beklendiğinden, petrol piyasaları yükseliş eğilimini koruyor" dedi. Peki brent petrol ne kadar?

BRENT PETROL NE KADAR?

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin sıfır Covid-19 politikası nedeniyle 6 haftadır kapanma tedbiri uyguluyor. Emtia uzmanları ülkenin en kalabalık şehri Şanghay'da 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamaları gevşetme planlarını yakından izliyor. Kısıtlamaların kalkması durumunda dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında petrol talebinde bir toparlanmaya yol açabilir. Araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkilemesinde dolayı ‘’Brent petrol ne kadar?’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

İlişkili Haberler

Çin açıldı, Brent petrol yükseldi! Benzin ve motorine büyük zam geliyor

Brent petrol ve dolar kuru akaryakıtı vurdu: Benzin ve LPG'ye zam geldi

19 Mayıs Perşembe brent petrol 110 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar bugün için beklenen işlem aralığı 105 dolar destek ile 113 dolar direnç arasında olduğunu ifade etti. Emtia analistleri AB ülkelerinin Rus petrolüne yönelik yaptırım kararı ihtimalinin fiyatları yükseltirken kararın gecikmesinin düşüşlere neden olduğunu belirtti.

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI VAR MI?

Brent petrol fiyatındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarında zam endişesini gündeme getirdi. Araç sahipleri ‘’Benzin ve motorin zammı ne zaman?’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

18 Mayıs Çarşamba gecesi benzinde 1 lira 3 kuruşluk zam yapıldı. Sektörden benzin zammına yönelik yeni bir açıklama gelmezken Cuma günü motorin zammı bekleniyor.

banner37
GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol Çin’in 1 Haziran’da sahalara geri döneceği sinyalleri ile yükselirken vatandaşlar sektörden gelen benzin ve motorin zammı haberleri sonrası güncel akaryakıt fiyatlarına odaklandı. İşte 19 Mayıs benzin ve motorin fiyatı:

19 MAYIS BENZİN FİYATLARI

İstanbul (Avrupa Yakası): 23,86 TL

İstanbul (Anadolu): 23,87 TL

Ankara: 23,98 TL

İzmir: 23,98 TL

19 MAYIS MOTORİN FİYATLARI

İstanbul (Avrupa Yakası): 22,07 TL

İstanbul (Anadolu Yakası) : 22,09 TL

Ankara: 22,17 TL

İzmir: 22,18TL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1