banner2
banner34

Brent petrol yeni haftaya düşüşle başladı

Brent petrol yeni haftaya düşüşle başladı
banner45

Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgalde bir ay geride kaldı. Rus ordusunun işgaline karşı başta ABD olmak üzere çok sayıda Batı ülkesi Moskova yönetimine yönelik yaptırımları duyurdu. ABD Başkanı Biden’ın Rusya’dan “doğal gaz ve petrol alımlarını yasaklıyoruz” açıklaması ile birlikte Brent petrolün varil fiyatı rekor kırdı.

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI DÜŞÜŞLE BAŞLADI

banner37
Geçtiğimiz haftayı 120,1 doları test eden Brent petrolün varil fiyatı yüzde 9,6 artışla 116,5 dolardan kapanmasının ardından yeni haftanın açılışında 113,9 dolar seviyelerinde dengelendi.

PETROL FİYATLARINDA SALGIN DÜŞÜŞÜ

Petrolün yeni haftaya düşüş ile başlamasının en önemli etkenlerden birisinin Çin’de artan vakalar ve Rusya-Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmeleri olduğu kaydedildi. Kiev ile Moskova arasındaki müzakerelerin İstanbul’a taşındığı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından duyuruldu.

AVRUPA’DAKİ DOĞAL GAZ FİYATLARI DENGELENDİ

Avrupa tarafında, Rus gazına bağımlılığın azaltılmasına yönelik girişimler gündemin odağındaki yerini koruyor. Geçen hafta Rusya'nın doğal gaz satışında rubleye geçmeyi planladığı haberleri ile nisan vadeli doğal gaz fiyatları 130 avroya kadar yükselse de, ABD'nin tedarik konusunda yardımcı olacağını açıklamasının ardından düşüşe geçti ve 110 avro seviyelerinde dengelendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1