banner2
banner34

Bu yıl “Turizm ve Kırsal Kalkınma” temasıyla kutlanıyor

Bu yıl “Turizm ve Kırsal Kalkınma” temasıyla kutlanıyor
banner45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek OkuluMüdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, 27 Eylül Dünya Turizm Günü kapsamında yaptığı açıklamada, Covid-19 salgının 2020 turizm sezonundaki arz ve talebi olumsuz yönde etkilediğini belirterek, yaşananlara rağmen Dünya Turizm Günü’nün tüm turizm paydaşları için önem taşıdığını kaydetti.

Dünya Turizm Örgütü'nün bu yılın ana teması olarak ‘Turizm ve Kırsal Kalkınma’ başlığını seçtiğini açıklayan Uludağ, “İçinde bulunduğumuz bu yılı turizmin istihdam yaratma potansiyelini teşvik etmek için bir fırsat olarak görmeliyiz” dedi.

banner37
“Turizm kırsaldan kente yaşanan göçü engelliyor.”

Uludağ, turizmin doğal ve kültürel mirasın korunmasında ve teşvik edilmesinde önemli bir rolü bulunduğunu da hatırlatarak, ayrıca turizm sektörünün kırsaldan kente yönelik gerçekleştirilen göçün önlenmesinde oynayabileceği benzersiz bir rolü bulunduğunu da dile getirdi.

Bu yıl Dünya Turizm Günü'nün 40. yıl dönümü olduğuna da dikkat çeken Uludağ, “Ortaya çıkan bu gerçekler ışığında küresel turizm sektörü COVID-19 salgınıyla karşı karşıya olduğundan, "Turizm ve Kırsal Kalkınma" konusuher zamankinden daha ön plana çıkmaktadır” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1