banner2
banner34

Dev bankadan altın için kötümser tahmin

Dev bankadan altın için kötümser tahmin
banner45

Kötüleşen piyasa hali ve Avrupa’da artan enerji krizinin yatırımcılar üzerinde endişeleri tetiklerken uluslararası piyasalarda altın fiyatına destek veriyor. Ancak Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı yolunda önemli bir ilk adım olacak şekilde yıl sonundan önce varlık alımlarını azaltmaya başlayacağına dair beklentiler ise hızlı bir rallinin önüne geçiyor.

Bu gelişmelerle ons altın fiyatı bu sabah yüzde 0,4 yükselişle 1761 dolar seviyesine yükseldi.

Analistler, enflasyon endişeleri ile altın fiyatının 1768-1776 dolar aralığına kadar yükselebileceğine işaret ediyorlar. Aşağı hareketlerde ilk desteğin 1748 dolar olduğunu kaydeden analistler olurken bu seviyelerin kırılması halinde ise 1723 dolar seviyesine kadar gerileme olabileceğinin altını çizdi.

DEV BANKADAN ALTIN TAHMİNİ

banner37
Hollandalı banka ABN Amro, altın fiyatlarının geleceğine ilişkin olumsuz değerlendirmelerde bulundu. Banka tarafından yapılan değerlendirmede, “Bu yıl ve önümüzdeki yıl daha düşük altın fiyatları beklemeye devam ediyoruz ve mevcut tahminlerimizi yerinde tutuyoruz. Negatif altın fiyatı görünümümüzün birkaç nedeni var” denildi.

Altın fiyatlarındaki olumsuz görünüme gerekçe olarak küresel para politikalarındaki sıkılaşmalar ve dolardaki değer artışı öngörüleri gösterildi.

“MERKEZ BANKALARI HAREKETE GEÇECEK”

Norveç, Yeni Zelanda, Brezilya ve Güney Kore merkez bankalarının şimdiden harekete geçtiği belirtilen raporda ABD Merkez Bankası’nın Fed’in 2023’ün başlarında sıkı para politikasına adım atacağını ve İngiltere Merkez Bankası ile Kanada Merkez Bankası’nın muhtemelen bu tarihten daha önce faiz artırımına gideceği belirtildi.

Raporda altın fiyatlarının dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 7,5 gerilediğini hatırlatılarak altının bu yılın sonunda 1.700 dolara, gelecek yılın sonunda ise 1.500 dolara inebileceği öngörüsünde bulunuldu. Ayrıca raporda ABD hazine tahvillerinin ve ABD dolarının 2 yıl içinde daha da artacağı tahmininde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1