banner2
banner34

Dijital TL yolda: Yılsonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor

Dijital TL yolda: Yılsonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor
banner45
banner46

Kripto paralara olan ilginin artması dünya merkez bankalarını bu konuda adım atmak için harekete geçirdi. Çin, yarışı önde götüren birkaç ülkeden biri oldu. Hindistan Merkez Bankası da Dijital Yuan'ı piyasaya sürdü. Nijerya Merkez Bankası, dijital para çıkarmak üzere blockchain ve ödeme startupı Bitt Inc. ile iş birliğine gitti. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında merkezi dijital para (CBDC) kullanımını geçen hafta test etmişti.

banner37
HEDEF YIL SONU

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın mart ayında açıkladığı ekonomi reform takviminde de Dijital Lira'nın hukuki altyapısının oluşturulması ve dijital bankacılık lisanslamalarına imkan tanıyan düzenlemenin yürürlüğe girmesi hedefi 31 Aralık 2021 olarak belirlenmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu da dijital paralarla ilgili çalışmaların yoğunlukla devam ettiğini belirtmiş, eylül ayı gibi pilot uygulamaya başlayacaklarını açıklamıştı.

Dün açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) Dijital Lira için ileri aşama pilot testlere devam edileceği belirtildi. Programda dijital paranın teknolojik, ekonomik ve hukuki yapılarıyla ilgili çalışmaların sonuçlarının değerlendirilerek, Dijital Lira Araştırma Geliştirme Projesi’nin birinci faz pilot bulguları doğrultusunda daha yaygın ve geniş katılımlı pilot testlere devam edileceği vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1