banner2
banner34

Dolar 17 TL'yi zorluyor, gram altın 965 lirayı geçti

Dolar 17 TL'yi zorluyor, gram altın 965 lirayı geçti
banner45
banner46

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında piyasanın beklentilerine uygun bir şekilde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14’e çekti. Merkez böylelikle eylül ayında başladığı faiz indirimlerinde politika faizini toplamda 500 baz puan geriye çekti.

Merkez’in kararı öncesi dolar/TL 15 TL’nin, euro da 17 TL’nin üzerini görmüştü. TCMB’nin kararı sonrasında ise kur 15,73’ün üzerine çıkarak rekorunu tazeledi. Dolar haftanın son işlem gününde 16 TL'yi görerek tarihi zirvesini yeniden yukarı taşıdı. Ancak dolar saat 13.42 itibariyle 17.14'ü gördü. Euro/TL ise 20 TL'ye doğru yönelerek 19,12 rekorunu gördü.

banner37
GRAM ALTIN FİYATINDA REKOR

Gram altın ise küresel piyasalarda ons altının değer kazanması ve dolar/TL’nin yurt içinde tarihi zirvesini görmesiyle yeni bir rekora imza attı. Gram altın gün içinde 965 lirayı seviyesine yükseldi.

İSLAM MEMİŞ: YÜKSELİŞ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar kurundaki son gelişmeleri TGRT Haber ekranlarında değerlendirdi. “Türk Lirası’ndaki değer kayıpları hala devam ediyor. Neredeyse 16 liraya yakın bir kur var karşımızda” diyen İslam Memiş, “Dolar/TL kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinin de yükselmesine sebep oluyor. Dolardaki hareketi bundan sonra hiçbir ekonomist veya analist rakamlar üzerinden tahminde bulunamaz. Ama bence bu süreç çok sürdürülebilir bir süreç değil. Kurlardaki yükseliş neredeyse 2001 krizine tekabül ettiği için çok sürdürülemez olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlara şunu söyleyebilirim. Bunun tedbirinin çok önce alınması gerekiyordu. En az 1-2 ay daha beklemeleri gerekiyor. Bundan sonra bir maliyet yapmak çok riskli” şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1