banner2
banner34

Dolar fiyatında tuzak piyasasına dikkat!

Dolar fiyatında tuzak piyasasına dikkat!
banner45
banner46

Haftanın en önemli gündemi merkez bankalarının toplantısı olacak. Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) yarınki toplantısında varlık alımlarının hangi ayda ve ne hızda azaltılmaya başlanacağı konusunda işaretler aranacak. Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı olacak. Analistler TCMB’nin bu ay faiz indirmemesi yönünde karar alacağını tahmin ediyor.

Dolar endeksinin 93 bandının üzerine çıkması ile güçlenen dolar kuru, TCMB’nin bu haftaki toplantısında faiz indirebileceği endişeleri ile dün 2,5 ayın zirvesini görerek 8,72 liraya yükselmişti. Kur bu yükseliş ardından 8,65 TL seviyelerinde dengelendi. Dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde sakin bir seyir izledi. Kur salı günü 8,63’ten işlem görüyor. Dün benzer bir şekilde 10,23’e kadar yükselen euro ise bugün 10,13’ten el değiştiriyor.

banner37
TCMB’NİN FAİZ KARARI YÖN BELİRLEYECEK

“Dolar/TL kurunun yukarı yönlü hamleleri için ‘faiz fiyatlaması başladı mı’ sorusunun cevabı arandı. Ama dolar endeksinin 93 bandının üzerine çıkması aslında dolar/TL kurundaki yükselişin nedenini ele vermiş oluyor” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “TCMB bu ay bir faiz indirimi yaparsa, ki ben sonraki aya bırakacağını düşünüyorum, döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlerin agresif bir şekilde devam edeceğini görebiliriz. Yani 8,80 lira seviyesi yukarı yönlü kırılabilir. Ama TCMB faiz indirimini pas geçerse dolar/TL’de geri çekilme görebiliriz. Faiz indirimi kararı gelmezse 8,30 TL seviyesinin altına kadar sarkma ihtimalini kuvvetli görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

TUZAK PİYASASINA DİKKAT!

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, “Dolayısıyla TCMB’nin tavrını net bir şekilde döviz pozisyonu alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir tuzak piyasası da oluşabilir. Yatırımcıların çok dikkat etmesi gerekiyor. Zaten hali hazırda yükselmiş bir dolar kuru var. Merkez Bankası faiz indirmezse hızlıca gerileyebilir ama faiz indirimi yaparsa da yükselişe devam eder. Bunun kısmi sınırlı kalacağını ve yeniden kâr satışı gelebileceğini, özellikle bunu düşünen Merkez Bankası’nın öncesinde farklı tedbirler alarak da bu kararın arkasında duracağını düşünüyorum. Yükselişler cılız kalabilir. Tuzak piyasasına dikkat etmekte fayda var. Burada sepet yapmak önemli. Paramızın yüzde 25’i ile dolar, yüzde 25’i altın, yüzde 25’i ile gümüş alabiliriz. Kalan yüzde 25’i ise TL’de bekletebiliriz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1