banner2
banner34

Dolar güvenli varlık talebiyle yükseldi, sterlin anlaşmasız Brexit riskiyle geriledi

Dolar güvenli varlık talebiyle yükseldi, sterlin anlaşmasız Brexit riskiyle geriledi
banner45

ABD Doları, güvenli varlık olarak cazibesinin artmasıyla önemli paralar karşısında yükseldi. Sterlin, anlaşmasız Brexit riskinin artmasıyla kayıplarını artırdı

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ekonomik ilişkileri azaltma taahhüdünde bulunmasının ardından güvenli varlık olarak cazibesinin artmasıyla G - 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri, yatırımcıların ABD İşçi Bayramı'ndan dönmesiyle yükselirken, Brexit risklerinden dolayı sterlin, Mayıs ayından beri görülen en uzun düşüş serisine yöneldi.

banner37
Önemli paraların çoğunluğu dar bantlarda işlem gördü. Piyasada dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda olacak.

Singapur'da StoneX Group Döviz traderı Mingze Wu, "Bu daha çok dolar/Asya paraları öncülüğündeki bir dolar yükselişi gibi görünüyor ve Trump'ın ABD ekonomisini Çin'den ayrıştırmak istediğini ima etmesinden sonra Asya paraları bir miktar geriledi." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.1 tırmandı. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.71 oldu.

Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.3140 seviyesinden işlem görerek kayıplarını beşinci güne taşıdı.

Commonwealth Bank of Australia döviz stratejisti Kim Mundy, notunda, "Sterlin, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında yeni bir ticaret anlaşması olmayacağı riskinin artmasıyla tüm önemli paralar karşısında düşük performans gösterdi. Ticaret görüşmeleri bu hafta devam ediyor ve ilerleme kaydedilmesi pek mümkün görünmüyor." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1