banner2
banner34

Dolar son ayların zirvesinde

Dolar son ayların zirvesinde
banner45
banner46

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,77 seviyelerinde işlem görüyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) beklentilerden "şahin" bulunan haziran toplantısı sonrasında küresel çapta dolara olan talep artarken, bu durum emtia ve diğer ülke para birimlerinde satış baskısını beraberinde getirdi.

Dolar endeksi, hafta başında gördüğü 90,3 seviyelerinden, Fed kararları sonrası yükselişe geçti ve dün 92'nin üzerini test etti.Bu gelişmelerle dün 8,7294 ile iki haftanın en yüksek seviyesini gören dolar/TL, günü yüzde 1,3 artışla 8,7194'ten tamamladı.

Dolar/TL, bugün ise düşüşe geçerek saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 8,6830'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre avro/TL yüzde 0,5 azalışla 10,3350'den, sterlin/TL yüzde 0,7 düşüşle 12,0430'dan satılıyor.

banner37
Dolar endeksi ise dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 92 seviyesinde hareket ediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahinleşen tutumunun gelişmekte olan ülke para birimlerinde oluşturduğu satış baskısının devam ettiğini kaydederek, Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed üyelerinin hafta boyunca yapacakları açıklamaların varlık fiyatlamalarında etkili olabileceğini söyledi.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu, Avro Bölgesi'nde maliye bakanları toplantısının takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinin 92 seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi halinde 93,1'in ise önemli direnç olarak izleneceğini bildirdi.

SON AYLARIN ZİRVESİNDE

Dolar Fed'in geçen hafta sürpriz bir şekilde faizleri yükselteceğini ve tahvil alım programını beklenenden daha önce sonlandıracağı sinyalini vermesinin ardından benzer para birimleri karşısında son ayların zirvesine yakın seyretti.

Dolar endeksi geçen hafta yüzde 1.9 yükselerek Mart 2020'den bu yana en yüksek haftalık artışını kaydettikten sonra bugün 92.232 seviyesindeydi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1