banner2
banner34

Dövizin ateşi sönmüyor

Dövizin ateşi sönmüyor
banner45

Döviz kurları yeniden yükselişe geçti. Kritik kararların alınacağı haftanın ilk günü euro 17 TL’yi aşmış ve dolar 16 TL’nin hemen altında kalmıştı. Günün devamında gelen düşüş uzun süreli olmadı. İkinci günde euro yeniden 17 TL üzerinde, dolarsa 16 TL'yi aştı.

Döviz kurları, merkez bankalarının ajandasının yoğun olduğu bir hafta içerisinde. İlk işlem gününden itibaren başlayan hareketlilik sürecin tansiyonlu geçeceğini gösteriyor.

Sırasıyla Fed’in 3-4 Mayıs’taki toplantılarının tutanaklarının açıklanacağı ve TCMB’nin faiz kararı alacağı haftada Avrupa Merkez Bankasından (ECB) ise Temmuz’da faiz artırımı olabileceği haberleri geldi. Şahin ECB açıklamaları sonrası değer kazanan Euro, 17 TL bariyerini aştı.

banner37
ECB Başkanı Christine Lagarde, "Temmuzda yapılacak toplantıda bir faiz artışının mümkün olduğunu” belirtti.

BAKANLIKTAN KUR KORUMALI TAHVİL

Gün içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığından yeni bir enstrüman geleceği söylentileri kurları geriletti. “Döviz kuruna endeksli tahvil” söylentileri ile dolar 15.70 TL’ye, euro 16.79 TL’ye yaklaşarak en az 25 puanlık gerileme kaydettiler.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Nisan sonunda “yeni enstrümanların geleceğini” bildirmiş ve Mayıs başında da ““İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız.” açıklamasını yağmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1