banner2
banner34

Gram altın 500 TL direncini kırdı

Gram altın 500 TL direncini kırdı
banner45
banner46

Özellikle döviz kurlarının, altın fiyatlarının ve gümüş fiyatlarının yukarı yönlü hareket ettiğini dile getiren Memiş, bu hareketlerin panik alımı yapmaması gerektiğini söyledi.

İslam Memiş, dün gün içerisinde Dolar/TL kurunun 8,30 TL seviyesinin altına gerilediğini, gram altının ise 503 lira seviyesinde açılış yaptığını ama gün içinde 493 seviyesine kadar da gerilediğini söyledi.

Memiş, “ONS tarafını ve gram tarafını emtialarını ayrı ayrı değerlendirilmek gerekir.” dedi. 

DİRENÇ SEVİYELERİ TEST EDİLİYOR

Altının ve gümüşün ONS fiyatında direnç seviyelerinin test edildiğini belirten Memiş, “Bin 875 dolar seviyesi altının ONS fiyatında, 28.74 veya 29 dolarda gümüşün ONS fiyatında buralar direnç seviyesidir.”dedi.

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, tekrar aşağı yönlü bir kısa vadeli bir geri çekilme beklediğini ifade etti.

“Ancak orta ve uzun vadeye baktığımızda yine gümüş ve altının ONS fiyatında bu yükselişlerin devam ettiğini sık sık ifade ediyoruz.”

GRAM TARAFINDAKİ DÜŞÜŞLER NEDEN KALICI OLMUYOR?

İç piyasalarda dolar/kurunun tekrar toparlandığını ifade eden Memiş, “Doların toparlanması da emtiat fiyatlarının gram taraflarını olumlu yönde destekliyor.” Dedi.

banner37
Memiş, “Hem altının gram fiyatı hem de gümüşün gram fiyatı dolardan güç toplayarak yükselişini devam ettiriyor. “ dedi. 

“Dolar endeksi bugün 90 seviyesinin aşağısını gördü. Yani  89, 85 seviyesinde ama buna rağmen dolar/kurunun tekrar 8.30 seviyesinin üzerinde ataklar gerçekleştirmesi gram tarafındaki düşüşlerin aslında sınırlı kalmasına devam ediyor.” 

Vatandaşlara sık sık satış için acele etmeyin uyarısında bulunan Memiş, “Haziran ayını bekleyin uyarılarımız vardı yine aynı uyarılarımız devam ediyor. “ dedi.

GRAM ALTIN 600 TL OLUR MU?

Tahmin ve ön görüşlerinin o yönde olduğunu söyleyen Memiş, “Bugün ki koşullar, bugün ki ekonomik veriler, bugün ki beklentiler daha doğrusu bugün ki hava hem altının hem de gümüşün gram fiyatının yine yükselişini devam ettireceği yönünde. “ dedi.

Yaz aylarında gram altının 600 TL seviyesinin sürpriz olmayacağını dile getiren Memiş, gümüşün gram fiyatının da 10 lira seviyesi görülebileceğini ifade etti.
Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, bugün ki koşulların doların güçleneceği yönünde olduğunu söyledi.

Memiş, “Enflasyon verilerinin ABD tarafından olumsuz gelmesi gibi etkenler piyasalarda kargaşaya neden oluyor.” dedi

Memiş, iç piyasaların gram altın ve gram gümüş tarafındaki düşüşlerin aslında alım fırsatı olarak değerlendirilmesini gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1