banner2
banner34

Gram altın 700 lira oldu

Gram altın 700 lira oldu
banner45

Rekor kıran altın fiyatı için “Yükseliş sürecek mi? Altın fiyatları düşecek mi?” sorusu yatırımcıların gündeminde yer alıyor. 2021 yıl sonu yaklaşırken son dakika altın gelişmelerine odaklanan yatırımcılar uzmanların altın yorumu ve altın tahminleri konusundaki değerlendirmelerini araştırmaya başladılar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatı için yaptığı değerlendirmede yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

ABD Başkanı Biden tarafından Fed başkanlığına yeniden aday gösterilen Jerome Powell'ın Fed'in önceliklerinden birinin enflasyon ile mücadele olacağını söylemesi altına sert satış getirdi.

Fed başkanlığı için Powell'ın ve başkan yardımcılığı için Lael Brainard'ın aday gösterilmelerinin Fed politikasına ilişkin belirsizlikleri ortadan kaldırdığı değerlendirmeleri, Fed üyelerinin varlık alımlarını azaltmayı hızlandırmasına desteklerinin arttığına işaret eden açıklamaların ABD Doları'nı güçlendirmesi altın fiyatını 1800 dolar desteğine doğru çekti.

ABD Doları'nın güçlenmesinin etkisi ile dün gece bir ara 1802,32 dolar seviyesine kadar gerileyen spot altın, şu sıralarda yüzde 0,14 artışla 1807,80 dolar seviyesinden işlem görüyor. Analistler, spot altın fiyatının 15 Aralık tarihinde yapılacak FOMC toplantısına kadar 1800-1850 dolar aralığında konsolide olmasını bekliyorlar.

GRAM ALTIN YENİ REKOR SEVİYEDE

Kasım ayına 550 lira seviyelerinden başlayan gram altın, yurt içinde dolar kurunun 12 seviyesinin üzerine yükselmesinden destek alarak yeni rekorunu kırdı ve 700 liranın üzerine çıktı. Böylelikle gram altın yatırımcısı 11 ayda yaklaşık yüzde 50'lik bir kâr elde etti.

Stratejist Yazar Haluk Özdil, Youtube kanalındaki 'Altın ne zaman 800 lira olacak?' başlıklı videosunda önemli tarihleri işaret etti. Haluk Özdil, gram altının 800 lira olacağına işaret ederek yaptığı açıklamada, "Benim büyük yatırımcı ile işim yok. Ben küçük yatırımcıya sesleniyorum. Altın düşmeyecek. Paranız enflasyon karşısında erimesin diye diyorum. Bazı haberler çıkıyor, altın satışları patladı. Kuyumcular altın almıyor, fiyatlar düşecek gibisinden. Bu haberler biraz bilinçli gibi duruyor” dedi.

banner37
İSLAM MEMİŞ YATIRIMCIYA TAVSİYE VERDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatları hakkında yaptığı açıklamasında, “Bugüne kadar altın için hep ‘alın’ tavsiyemiz oldu. Gidişat belli. Sürekli yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir kur ve altın var karşımızda. Dolar nereye, gram altın oraya. 600 liranın altındaki sarkmalarda kısa vade için yatırımcısına alım fırsatı verebilir. Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş,

DARPHANE’DEN REŞAT VE HAMİT ALTIN KARARI

İstanbul Kuyumcular Odası’ndan (İKO) yapılan açıklamaya göre, İKO Başkanı Mustafa Atayık'ın Hamit ve Reşat altınlarıyla ilgili piyasada yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla Darphane üst yönetimiyle sürdürdüğü görüşmeler sonuç verdi. Darphane, vatandaşın Reşat ve Hamit altınlarına olan ilgilerinden dolayı, söz konusu altınların yeniden basılması yönünde çalışma başlattı.

İKO Yönetimi, SMS yoluyla sektörü konuyla ilgili bilgilendirdi.

SMS notunda ise şu bilgilere yer verildi:

"Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile İKO Başkanı Mustafa Atayık tarafından yapılan görüşmeler neticesinde, Hamit ve Reşat altınlarının, piyasadaki olumsuz sonuçlarını önlemek adına, taklit edilen ürünlerden ayırt edici özelliklere sahip olacak şekilde Darphane tarafından basılarak en kısa zamanda piyasaya sürülmesine karar verilmiştir. Piyasaya sürüleceği tarih ise daha sonra tarafımızdan açıklanacaktır. Bilgilerinize önemle duyurulur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1