banner2
banner34

Gram altın adım adım yeni rekora

Gram altın adım adım yeni rekora
banner45

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı konusundaki güvercin duruşu ve ABD işgücüne verileri altını destekledi. ABD’de tarım dışı istihdam Eylül ayında sert bir düşüş yaşamasının ardından Ekim’de 531 binlik bir artış göstererek beklentinin üstünde kaldı. Hindistan'ın fiziki altın talebindeki toparlanmanın da altın fiyatına destek verdi.

Altın fiyatları, geri çekilen doların değerli metalin cazibesini artırmasıyla 7 Eylül’den bu yana en yüksek zirvesini gördü ve 1821,12 dolara kadar yükseldi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN SEVİYELER

Piyasa analisti Kyle Rodda, 1830 doların üzerinde bir kırılmanın 1900 dolara doğru bir ralliye yol açabileceğini, ancak merkez bankalarının sonunda yüksek enflasyonu kontrol etmek için politikalarını sıkılaştırmasıyla altın fiyatlarının uzun vadede daha düşük bir eğilim göstereceğini söyledi.

banner37
Altın piyasalarının önemli bir toparlanma göstermesiyle birlikte analist Christopher Lewis, şu sıralar düşüş trendi çizgisini test etsek de altının 1835 dolara yaklaşmaya çalıştığını söylüyor.

Analiste göre 1835 dolar seviyesine ulaşılması durumunda daha büyük bir hareket gerçekleşebilir. Analist, Perşembe ve Cuma seansı çok yükseldiği için altın fiyatına ivme açısından bakılması gerektiğini düşündüğünü eğer bu momentum devam edebilirse ciddi bir kırılma girişimi görülmesi gerektiğini belirtiyor.

GRAM ALTIN REKORA KOŞUYOR

Gram Altın hem ons altın hem de döviz kurundaki volatilitenin etkisiyle rekora koşuyor. Gram altın yeni haftanın ilk gününe 567 liradan başladı. Gram altın en son 25 Ekim 2021'de 568 lira ile tarihi rekor kırmıştı.

Gram altın fiyatları yıla 454 liradan başlamasının ardından Şubatta 394 lirayı görmüştü. Böylelikle gram altın şubat ayından bu güne kadar yatırımcısına 172 lira kar ettirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1