banner2
banner34

Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor
banner45
banner46

Cuma günü altın yatırımcısının odağı Amerika Birleşik Devletleri’nin enflasyon verisindeydi. Ülkede enflasyon yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesine çıkarken ons altın ise 1774 dolardan 1782 dolara yükselmişti.

Analistler ABD enflasyon verisinin 15 Aralık Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısı hakkında tahmin oluşturduğunu ifade ederken, tablonun Fed’i şahinleştirdiğini söyledi. Morgan Stanley ekonomist ve stratejistleri son raporunda, “Fed beklentimizi güncelliyoruz ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nin faizleri, bir önceki tahminimizden iki çeyrek öne çekerek, Eylül 2022’de artırmaya başlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Ayrıca beklentilere paralel gelen AND enflasyonunun Fed’in hareket alanını genişlettiğini ancak, enflasyonun 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmasıyla birlikte Fed'in varlık alım hızının daha da yavaşlatmasının beklendiğini bildirdi.

banner37
FED SON TOPLANTISINDA NE KARAR ALINMIŞTI?

FED bir önceki toplantısının 4 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirmişti. ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

ONS ALTINDA YÜKSELİŞ SINIRLI KALDI

Altın fiyatları ABD enflasyon verisi öncesinde hafta boyunca dalgalı bir seyir izlemiş, Çarşamba günü 1792 dolar seviyesine kadar yükselmişti. ABD enflasyonu sonrasında 1782 dolara kadar yükselen ons altın pazartesi günü 1785 dolar civarında bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1