banner2
banner34

Japonlardan küresel destek

TÜRKİYE’nin lider, Avrupa’nın da 7’nci büyük lastik üreticisi olan Brisa’nın yerli markası Lassa...

Japonlardan küresel destek
banner45

TÜRKİYE’nin lider, Avrupa’nın da 7’nci büyük lastik üreticisi olan Brisa’nın yerli markası Lassa, dünya pazarlarına açılma konusunda hedeflerini büyüttü.

Arda Turan’ın da oynadığı ve 300 milyon taraftarı olan FC Barcelona kulübünün sponsorları arasına adını yazdıran Lassa, Türkiye’de ortağı olan dünya lastik devi Japon Bridgestone’un dağıtım kanallarını kullanarak daha fazla ülkede varlık gösterecek. Sabancı Holding ve Bridgestone ortaklığı olan Brisa’nın Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Lassa’nın küresel bir marka haline gelmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, FC Barcelona ile yapılan sponsorluk anlaşmasının bir sıçrama noktası olduğunu, ortakları Bridgestone ile de bunu daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Bugüne kadar Lassa ile 70’e yakın ülkeye girdiklerini, bir çoğunda Lassa tabelalı satış noktalarıyla varlık gösterdiklerini anlatan Gürçay, “Amacımız, bundan sonra kısa vadede bugüne kadar aktif olmadığımız coğrafyalara açılmak. Bir yandan Barcelona sponsorluğuyla Avrupa’da yerimizi sağlamlaştırırken, diğer yandan da ortağımız Bridgestone’un dağıtım kanallarını kullanarak yeni pazarlara da giriş yapabilmek. Bu konuda Bridgestone ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

banner37
EL ELE VERECEK

Ortakları olan Bridgestone’un, Lassa’nın dış pazarlardaki varlığını güçlendirmesi için tam destek verdiğini, bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını da söyleyen Brisa Genel Müdürü Gürçay, “Ortağımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni pazarlara giriş konusunda ortağımızın satış kanallarını kullanmak istiyoruz. Bridgestone’un dünya çapında satış ağları var ve konumu çok güçlü” diye konuştu. Lassa markasının 2015 yılı sonu itibariyle, aralarında Avustralya’nın da bulunduğu 70’e yakın ülkede 130’dan fazla tabelalı satış noktasıyla satıldığının altını çizen Gürçay, geçen yıl Lassa markasının adetsel olarak ihracatının yüzde 5 artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Yatırım için önce yolları incelediler

BRİSA’nın yatırımlara devam ettiğini, şirketin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen fabrika yatırım tutarının 1 milyar doları aştığını aktaran Brisa Genel Müdürü Gürçay, 300 milyon dolarlık başlangıç yatırımıyla 2018’de devreye almayı hedefledikleri binek ve hafif ticari araç lastik üretimi yapacak Aksaray fabrikalarının yatırımının da tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. Gürçay, “Bu arazinin seçimi sırasında Aksaray’ı inceleyen Japon ortaklarımız, detaylı bir çalışma yaptı. Hatta ilk baktıkları konulardan biri, yolların durumu oldu. Tünel var mı, yüksekliği nedir, ürünleri taşıyacak TIR’ların geçişine engel var mı diye incelediler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 01:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1