banner2
banner34

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme

JP Morgan'dan çarpıcı değerlendirme
banner45

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin dün yeniden yükselişe geçmesi ile dolar endeksi de hareketlendi ve 94,15'e yükseldi.

Küresel piyasalarda doların etkisini artırmasıyla gelişen ülke paralarının tamamının dolar karşısında düşüş yaşadı. Yurt içinde ise dolar/TL paritesi tarihi zirvesine yaklaşarak 8,93 seviyesine yükseldi. Ancak bu bölgede tutunamayan kur gelen satışlarla yeniden 8,88 direnç bandı altına çekildi. Kapanışı 8,87 liradan yapan dolar/TL bu sabah yatay seviyelerde hareket ediyor. Euro/TL ise 10,27 liradan değerleniyor.

JP MORGAN DOLARDA GERİLEME BEKLİYOR

JP Morgan, ABD tahvil faizleri istikrar kazandığında dolarda gerileme bekliyor.

banner37
JP Morgan Asset Management tarafından yapılan değerlendirmede, "ABD tahvil faizleri sonsuza dek yükselmeyecek. Bİr noktada faizler istikrar kazanacaktır. Bu noktadan sonra dolarda gerileme bekliyoruz" denildi.

Öte yandan Reuters tarafından yapılan ankete katılan 54 ekonomistin 46'sı gelecek 12 aylık dönemde doların yönünü tahvil faizlerinin belirleyeceğini öngördüklerini belirttiler.

KÜRESEL EKONOMİ ÇALKANTIDA

Küresel risk iştahını düşüren tedarik sorunu ve Çin'deki finansman sorununa ek olarak enflasyonun yükselmesi ve petrol ile emtia gurubunun da son yılların zirvesine çıkması ekonomik yavaşlama endişelerini artırıyor.

Bu ortamda son verilerle pozitif ayrışan ABD'de istihdamdaki değişim Cuma günü açıklanacak. Piyasalar istihdamda beklentilerin karşılanması durumunda Fed'in Kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını düşünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1