banner2
banner34

Ons fiyatı düşerken Gram altın yükselişe geçti

Ons fiyatı düşerken Gram altın yükselişe geçti
banner45

Gram altın bugün dolardan aldığı kuvvetle ilerliyor. Ons altın uluslararası piyasada düşerken yurt içinde gram altında dolara bağlı yükseliş kaydedildi. BDDK'nın ticari kredileri sınırlayan hamlesiyle sert düşen altında önümüzdeki ayların nasıl geçeceği merak ediliyor. İşte en güncel yorumlarla altın fiyat beklentileri...

Gram altın yükseliyor. Dolar kurunun yükselişini hanesine kaydeden gram altın saat 11:00 itibarıyla 976 TL civarında seyrediyor.

Ons altını resesyon korkusu  yeniden fiyatladı. Son dönemde doların baskısı altına giren ons altına ilişkin "Yeniden yükselişe geçecek mi?" soruları gündeme gelmişti. Ancak ons altın uluslararası piyasalarda üç gündür düşüşünü sürdürüyor. Bugün de dolar endeksindeki yükseliş ile düşüşünü derinleştiren ons altın 1816 dolarlara kadar geldi.

BDDK'nın büyük şirketlerin Türk Lirasıyla iş yapmasını sağlayarak Türk Lirasına değer kazandıran hamlesiyle gerileyen dolar kuru ve altında gram fiyatının 1000 TL'nin üzerine yeniden çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Dolar kurundaki sınırlı yükselişlerse ons altındaki düşüş durumuna rağmen yurt içinde altın fiyatlarına artış getiriyor.

banner37
ONS ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Birleşik Krallık merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standard Chartered değerli metaller analisti Suki Cooper, altın fiyatlarının sıkıştığını söyledi. Son 3 aydır doların baskısı altındaki ons altın son 2 haftada 1860 dolardan 1815 dolara düştü. Uzun bir zamandır kısıtlı bir alanda seyren altına dair Cooper, emtia piyasasındaki dalgalanmanın altında daha az görüldüğüne dikkat çekerek sağlam kalmaya devam ettiğini belirtti.

Suki Cooper "Altın, yüksek jeopolitik risk nedeniyle güvenli liman talebinden ve düşük hisse senedi piyasalarında piyasa oynaklığına ilişkin endişelerden yararlanmaya devam ediyor" dedi.

Önümüzdeki günlere dair beklentilerini de açıklayan analiste göre yılın ikinci yarısında altın fiyatlarının düşmesi muhtemel. Cooper ""Yükselen durgunluk riski şimdilik açık pozisyonları önlüyor, ancak altının 2022'nin geri kalanı için altın fiyatlarını düşürmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yine de Standard Chartered altın fiyatı tahminlerinde, üçüncü çeyrek sonunda ortalama 1.850 dolar olarak görüyor. Bununla beraber gram altının daha önce olduğu gibi dolar kurundan güç alarak devam etmesi de yine mümkün.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların toparlandığını belirterek yatırımcının 16-17 TL aralığını takip etmesi gerektiğini söyledi. saat 11 itibarıyla dolar 16,69 TL.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1