banner2
banner34

Petrol fiyatları Rusya'ya yaptırım ile 14 yılın zirvesine çıktı! Yeni zamlar yolda

Petrol fiyatları Rusya'ya yaptırım ile 14 yılın zirvesine çıktı! Yeni zamlar yolda
banner45

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişiminde 12.gününe girilirken başta ABD ve Batı ülke olmak üzere çok sayıda ülke Rusya’ya yaptırım kararlarını tek tek duyurdu. Ukrayna topraklarını bombalar ile vuran Rusya, yaptırımlar ile ekonomik darbe yedi. Rus rublesi tarihi geçecek şekilde değer kaybederken Putin ekonomi kurmayları ile art arda toplantılar gerçekleştirdi.

14 YILIN ZİRVESİNE ULAŞTI

banner37
Yaşanan savaş nedeniyle petrol fiyatları yükselişe geçerken geçen haftayı 110 dolarda tamamlayan brent petrol, bu sabah 30 dolar birden artarak 14 yılın zirvesine çıktı. Fiyatlardaki yükselişte, Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımları, Rusya'dan gelecek olası karşı yaptırımların arz tedarikini sekteye uğratacağı endişeleri ve ABD ile Avrupalı ülkelerin Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı tartıştıklarına dair haberler etkili oldu.

139 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

122,79 dolardan güne başlayan Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde 139 doların üzerine çıktı. Daha sonra gerileyerek, yüzde 10,13 artarak 130,08 dolardan işlem gördü.Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili ise yüzde 9,46 artarak 126,89 dolardan alıcı buldu.

ABD’DEN RUS PETROLÜNE YASAKLAMA AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıkladı. Blinken, "Rusya'nın ülkelerimize petrol satışını yasaklamayı Avrupalı ortaklarımızla aktif bir şekilde tartışıyoruz. Ancak aynı zamanda küresel petrol arzını istikrarlı şekilde sürdürme konusunu da görüşüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1