banner2
banner34

Petrol fiyatlarını düşürme hamlesine Türkiye'de katılıyor

Petrol fiyatlarını düşürme hamlesine Türkiye'de katılıyor
banner45

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası uluslararası piyasa petrol fiyatları 140 dolara dayanarak son 14 yılının rekorunu kırdı. Petrol fiyatlarını düşürmek için ülkelerden hamleler gelmeye devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), toplam 120 milyon varil petrol altı ayda piyasaya sürme kararı aldı. IEA, bu kararın ayrıntılarını açıkladı. Petrol fiyatlarını düşürmek için ABD, 60 milyon varil petrolü piyasaya sürme taahhüdünde bulunarak en büyük katkıyı sağlayan ülke olurken, Japonya 15 milyon varil petrol ile ikinci sırada yer aldı. Türkiye de rezerv serbest bırakma kararına katılacak. Buna göre Türkiye, 4 milyon varil petrol ve petrol ürününü dolaşıma sokacak.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından yükselen petrol fiyatlarını kontrol altına almak için stratejik rezervlerinden 120 milyon varil ham petrol ve petrol ürünleri sürme kararına katkıda bulunacak ülkelerin listesini yayımladı.

IEA, 120 milyon varil ham petrol ve petrol ürünleri sürme kararına katkıda bulunacak ülkelerin listesini yayımladı. Rusya hariç olmak üzere 31 sanayileşmiş ülkeden oluşan IEA'nın, ABD ile birlikte hareket eden üyeleri tarafından alınan piyasaya petrol sürme kararı ile piyasaya bir ay içerisinde ikinci kez koordine şekilde petrol sürülecek.

Bu karar ile birlikte IEA bugüne kadar beşinci petrol sürme kararını gerçekleştirmiş olacak.

ABD, petrol fiyatlarını düşürmek için Mart ayında stratejik rezervlerinden en büyük miktarda petrolü serbest bırakma kararını almıştı. Bu karar ile IEA'nın ABD dışındaki üyeleri de aynı nitelikte bir karar almış oldu.

İlişkili Haberler

Benzin ve motorin indirimi olacak mı? Akaryakıt fiyatı düşecek mi? Gözler EPGİS'te

Günler sonra bir ilk! Brent petrol 100 doların altında: Benzin ve motorine indirim kapıda

PETROL FİYATLARI 14 YILIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

banner37
Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar nedeniyle petrol fiyatları son 14 yılın zirvesine ulaşmıştı.

ABD'nin petrol sürme kararından bu yana, küresel petrol fiyatları LCOc1, CLc1, art arda iki hafta boyunca geriledi. Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık 10 dolar gerileyerek 100 doların altını gördü.

IEA tarafından üye ülkelerin piyasaya sürmeyi taahhüt ettiği petrol miktarının 120 milyon varile ulaştığı açıklandı.

TÜRKİYE DE KATKI SAĞLAYACAK

ABD, 60 milyon varillik taahhüdüyle piyasaya sürülecek miktarda en büyük katkıyı sağlayan ülke olurken, Japonya 15 milyon varil petrolle ikinci sırada bulunuyor.

Türkiye de rezerv serbest bırakma kararına katılan ülkeler arasında yer alıyor. Buna göre Türkiye 3 milyon varil petrol ya da petrol ürünleri ile katkıda bulunacak.

Güney Kore, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere karara katkı sağlayan başlıca ülkeler arasında yer alıyor.

HANGİ ÜLKE, KAÇ MİLYON VARİL KATKI SAĞLAYACAK?

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1