banner2
banner34

Petrol OPEC+ toplantısı öncesi yükseliyor

Petrol OPEC+ toplantısı öncesi yükseliyor
banner45

Brent ham petrol, Salı günü Ekim ayından bu yana en yüksek seviyede kapattıktan sonra varil başına 89 dolar civarında seyrediyor. ABD ham petrolü 85 dolar civarında

Rakamlara aşina olan kaynaklara göre Amerikan Petrol Enstitüsü, ülke çapındaki stokların geçen hafta 2 milyon varilden fazla düştüğünü bildirdi. Çarşamba günü ilerleyen saatlerde resmi veriler açıklanmadan önce yapılan tahminler, benzin ve damıtılmış ürün stoklarında da düşüşler olduğunu gösterdi.

banner37
OPEC ve müttefikleri çarşamba günü çevrimiçi bir toplantıda ham petrol piyasalarını ve tedarik politikasını gözden geçirecek ve üye ülkelerden yetkililer genel stratejilerinin değişmeden kalacağını öngörüyor.

Ukrayna'nın Rus enerji altyapısına yönelik saldırıları ve Orta Doğu'daki gerilimlerin fiyatları desteklemesiyle ham petrol bu yıl yükseldi. OPEC'in kısıtlamaları, bazı üyelerin üzerinde anlaşmaya varılan kesintilerin tamamını yerine getirme konusunda duraksamasına ve Rusya'nın ihracatının artmasına rağmen piyasayı sıkılaştırıyor.

Commonwealth Bank of Australia analistlerinden Vivek Dhar, "OPEC+ halihazırda gönüllü üretim kesintilerini yıl ortasına kadar uzatırken, bugün ilerleyen saatlerde yapılacak sanal OPEC+ toplantısı muhtemelen grubun mevcut politikasını yeniden teyit edecek. Çin'in petrol talebindeki büyümenin hayal kırıklığı yaratacağı yönündeki görüşümüz göz önüne alındığında, Brent petrol vadeli işlemleri önümüzdeki aylarda varil başına 75 ila 80 dolara yakın seyredecek" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1