banner2
banner34

Piyasada panik alımı başladı: Petrol fiyatları yükselişe geçti

Piyasada panik alımı başladı: Petrol fiyatları yükselişe geçti
banner45

Brent petrolün varil fiyatı, dün 107,50 doları gördü. Dünü 106,64 dolar seviyesinde kapatan petrol fiyatları yükselişe geçti. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı yeni güne dünkü kapanışa göre yüzde 2,06 artışla başlayarak 108,84 dolar oldu. ABD tipi ham petrol ise 105,45 dolardan alıcı buldu.

KESİNTİ, YAPTIRIM VE SAVAŞ ENDİŞELERİ

Petrol fiyatlarının yükselişindeki nedenler arasında; petrol arzında uzun süreli kesintilerin yaşanabileceği, Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinde anlaşma ihtimalinin yerini belirsizliğe bırakması ve piyasalarda Rusya'ya yönelik yaptırımların artabileceği endişeleri yer alıyor.

banner37
‘SAVAŞ SUÇLUSU’ PANİK ALIMINA NEDEN OLDU

Uzmanlara göre; ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya lideri Putin için ‘savaş suçlusu’ demesi ve Putin’in açıklamalarının piyasalarda panik alımlarına neden oldu. Uzmanlar, piyasaların yönü üzerinde Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gelişmelerin belirleyici olmaya devam ettiğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İngiliz Financal Times gazetesinin, "Kiev yönetiminin tarafsızlık statüsüne geçmesi ve askerlerini azaltması karşılığında Rusya ile Ukrayna arasında ateşkese ve askerlerin çekilmesine ilişkin taslak hazırlandığı" haberine yönelik sorusuna, "Şimdilik herhangi bir anlaşma paketini açıklamanın erken olduğunu düşünüyoruz." karşılığını vermişti. Uzmanlar, Peskov’un bu açıklamalarının ise piyasalarda ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin umutları zayıflattığına işaret etti.

ÇİN’DEKİ VAKA SAYILARI TALEP ENDİŞELERİNİ ARTIRIYOR

Dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'de günlük koronavirüs vakalarının salgının başındaki gibi yoğun hale gelmesi de piyasalarda talep endişelerini artırarak fiyatları baskılamayı sürdürüyor.

Brent petrolde teknik olarak 110,43 ile 113,27 dolar aralığının direnç, 107,59 ile 104,75 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1