banner2
banner34

Suudi Arabistan ile ABD arasındaki petrol krizi tırmanıyor

Suudi Arabistan ile ABD arasındaki petrol krizi tırmanıyor
banner45
banner46

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun gelecek aydan itibaren petrol üretimini azaltma kararı sonrası  ABD ile Suudi Arabistan arasındaki tansiyon yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden, alınan karar sonrasında Suudi Arabistan ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceklerini söylerken ABD’den gelen tepkilerde Suudi Arabistan yönetiminin attığı adımın Rusya’nın yanında olmak anlamına geldiği ifade edildi.

ABD’DEN PEŞ PEŞE HAMLELER

banner37
ABD'li Demokrat vekiller Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) ABD askeri varlığının çekilmesi için Kongre'ye tasarı sundu. Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne başkanlık eden Demokrat Senatör Bob Menendez, OPEC+ hamlesinden sonra ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışlarının çoğunun durdurulması çağrısında bulundu.

SELMAN: SUÇLAMALARA ŞAŞIRIYORUZ

Suudi Arabistan Savunma Prens Halid bin Selman söz konusu eleştiriler ve suçlamalara yönelik açıklamalarda bulundu. Selman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Krallığın Ukrayna ile olan savaşında Rusya'nın yanında yer aldığı yönündeki suçlamalara şaşırıyoruz. Bu asılsız suçlamaların Ukrayna hükümetinden gelmediğini belirtmekte fayda var. Oybirliğiyle alınan OPEC+ kararı tamamen ekonomik nedenlerle olsa da, bazıları Krallığı Rusya'nın yanında durmakla suçladı. İran da OPEC üyesi, bu Krallığın da İran'ın yanında olduğu anlamına mı geliyor?” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1