banner2
banner34

Tüm dünya Binance'ye gard aldı: Bir yasakta HSBC'den

Tüm dünya Binance'ye gard aldı: Bir yasakta HSBC'den
banner45
banner46

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e yönelik yasakların ve kısıtlamaların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de İngiliz bankacılık devi HSBC İngiliz müşterilerinin kredi kartları ile Binance'e ödeme yapmalarının yasaklanacağını açıkladı.

Coindesk'te yer alan haberde, söylentilere göre HSBC’nin müşteriler ile temasa geçerek ikinci bir duyuruya kadar Binance'ye ödeme yapmayı durdurmalarını tavsiye etti.

Haberde bir banka yetkilisinin, "HSBC UK müşterileri ile temasa geçerek onları etkileyebilecek düzenleme değişiklikleri konusunda bilgi verdik" açıklaması yer aldı.

Temmuz ayında aralarında Barclays, Banco Santander gibi devler Binance’yi kara listeye almış bunun yanı sıra İtalya, Kanada ve Çin'den şirkete yönelik yasak kararları açıklanmıştı.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Binance yetkilisi ise hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, endişeleri gidermek için masaya oturabileceklerini bildirdi.

banner37
Yetkili, “Yükümlülüklerimize uyumu çok ciddiye alıyoruz. Tüketicileri koruyacak, inovasyonu cesaretlendirecek ve sektörümüzü ilerletecek politikaların şekillendirilmesinde” şeklinde açıklamada bulundu.

Binance de Avrupa'da türev ve vadeli işlem tekliflerini azaltacağını duyurmuştu. Almanya, İtalya ve Hollanda'daki kullanıcılarına ise açık olan işlemlerini kapatmaları için 90 gün süre vermişti.

SERMAYE ÇIKIŞI DEVAM EDİYOR

CoinShares tarafından derlenen verilere göre, kripto para yatırım ürünleri ve fonlarından sermaye çıkışı 4 haftadır devam ediyor. Sermaye çıkışının neredeyse tamamı Bitcoin ürünlerinden gerçekleşti.

Sermaye çıkışı 30 Temmuz'da sona eren haftada 19,5 milyar dolar olurken, Bitcoin ürünlerinden 19,7 milyon dolar çıktı. Ripple ve Polka Dot ürünlerine ise bir miktar sermaye girişi görüldü. Mayıs ayı ortasından bu yana kripto para ürün ve fonlarından 295 milyon dolar çıkış yaşandı. Bu çıkışa rağmen, sadece Bitcoin ürün ve fonlarına bu yıl 4,1 milyar dolar giriş yaşandı.

Coinshares stratejistleri, Bitcoin fiyatında yükselişe rağmen yaşanan sermaye çıkışının yatırımcıların bu yukarı hareketi kar realizasyonu için kullandıklarını gösterdiğini ifade ettiler.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta yüzde 12,5 artarak 43 bin dolar seviyesine kadar yükselmişti. Bitcoin şu sıralar yüzde 2'nin üzerinde düşüşle 38 bin 350 dolar seviyesinde işlem görüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1