Yeşil Barış Hareketi (YBH) Yönetim Kurulu Başkanı Feriha Tel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından açıklanan deniz suyu analiz sonuçlarını değerlendirdi.

Tel, gelen çok sayıda soru üzerine Lefkoşa’daki denizlerin temiz olduğunu belirterek, "Güvendiğim deniz suyu analiz sonuçlarını paylaşıyorum; Lefkoşa’da denizler temiz, girebilirsiniz…" ifadelerini kullandı.

Erman Yaylalı: TDP'nin halkçı ve akılcı politikaları sayesinde ekonomik yapı kısa sürede normale dönecek Erman Yaylalı: TDP'nin halkçı ve akılcı politikaları sayesinde ekonomik yapı kısa sürede normale dönecek

Ancak Tel, açıklamasında analiz sürecine dair önemli bir uyarıda bulundu. Tel, "Deniz suyu analizleri için numune alınmasından, numunelerin laboratuvar ortamına aktarılmasına, tahlillerin yapılması sürecine kadar ilgili sivil toplum örgütleri ve çevre platformu temsilcilerinin paydaş olarak kabul edilmediği hiçbir sonucu tanımayacağımızı ve güvenmeyeceğimizi tekrardan belirtmek isterim," dedi. Bu açıklama, deniz suyu analizlerinin bağımsız ve şeffaf bir süreçle yapılması gerektiğini vurguladı.

Feriha Tel’in açıklamaları, özellikle denizlerin temizliği konusunda şüpheleri olan vatandaşlar arasında önemli bir tartışma başlatırken, sivil toplumun bu süreçteki rolü ve deniz suyu kalitesinin denetlenmesi konusundaki talepler yeniden gündeme geldi.

Editör: TE Bilisim