Kıbrıs’ın ilerici gençlik örgütü Sol Gençlik, "Şarkılarımız ve mücadelelerimizle, Barış ve Adalet için" sloganıyla düzenlenen 36. EDON Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali'ne aktif katılım gösterdi. 3-4-5 Temmuz 2024 tarihlerinde İki Toplumlu Uğrak Yeri’nde gerçekleştirilen festivalde, Gençlik Sekreteri Raif Kanlıoğlu liderliğindeki ekip; Lema Gözay, Gökmen Elagöz, Melihat Haksız, Beste Su Özarın ve Deniz Özarın gibi isimlerle birlikte yer aldı.

Bahçeli'den Öcalan'a TBMM çağrısı Bahçeli'den Öcalan'a TBMM çağrısı

Festival, Kıbrıslıtürk ilerici gençliğini bir araya getirerek, barış ve adalet için ortak mücadeleyi güçlendirdi. Sol Gençlik, Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü ile de yakın temaslarda bulunarak, Kıbrıs'ın kuzeyindeki ilerici gençlik hareketlerini birleştiren bir platform oluşturdu.

Festival süresince dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ilerici gençlik örgütleriyle yapılan etkinlikler, Sol Gençlik için dış ilişkilerde yeni kazanımlar sağladı. EDON Yeniden Yakınlaşma Sekreteri Kallis Antounas liderliğinde düzenlenen bilgilendirme turunda, Kıbrıslıtürk örgütler, EDON’un 80 yıllık tarihini ve başarılarını yakından tanıma fırsatı buldu. Bu etkinlikler, gençler arasında birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdiği gibi, Kıbrıs'ın birleşik ve barış dolu geleceği için umut verdi.

Festivalin vurgulanan etkinliklerinden biri olan "Karpaz’dan Baf’a: Barışa Adımlar" belgeselinin izlenmesiyle, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum gençleri birlikte hareket ederek ülkelerinin birleşmesi için kararlılıklarını bir kez daha ortaya koydu. Sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde gençler, "Aynı toprağın çocuklarının düşman olamaz. Tek Vatan, Tek Halk" mesajını güçlü bir şekilde dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim