banner2
banner34

10. DAÜ uluslararası tasarım haftası “Birlikte-Yarat!” temasıyla gerçekleşiyor

10. DAÜ uluslararası tasarım haftası “Birlikte-Yarat!” temasıyla gerçekleşiyor
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın 10’uncusu, bu sene 17-18 Mayıs 2023 tarihlerinde iki paralel odakta; DAÜ Mimarlık Fakültesi (Kampüste) ve Gazimağusa Suriçi’nde (Kentte) gerçekleşiyor.

DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın 10’uncu yılına özel tasarlanan benzersiz ve özgün “Birlikte-Yarat!teması, çok yönlü ve çeşitli katılımcılar eşliğinde tasarım dünyasının değerini vurgularken, aynı zamanda günümüzde karşı karşıya kaldığı zorlukları eleştirel bakış açısıyla anlamaya ve tartışmaya davet ediyor.

Önemli Tasarımcılar DAÜ ve Kentle Buluşacak

Birçok önemli ismin çalışma ve sergilerinin yer alacağı 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası; çeşitli tasarım atölyeleri, tematik sergiler, panel/söyleşiler, sanatsal/kavramsal enstalasyonlar, video ve canlı performanslar gibi zengin programı ile “birlikte-yarat” yaklaşımının tasarım dünyasındaki gelişimine katkı sağlayacak bir etkinlik olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Önemli tasarımcıların da yer alacağı bu etkinlik, 10.DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın birinci günü olan 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, saat 10:00’da, kampüste; Mustafa Afşin Ersoy Konferans Salonu’nda; Türkiye’nin en saygın mimar ve akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Abdi Güzer moderatörlüğünde “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” söyleşisi ile başlıyor. Etkinlikler, saat 14:00’te, Nestorian Kilisesi’nde, sanatçı Linda Parr’ın “Perec-Calvino Postcards” sergi açılışı ile birlikte devam edecek.

banner37
KTMMOB İş Birliği İle Deprem Odağında Panel Düzenlenecek

10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın ikinci günü olan 18 Mayıs 2023 Perşembe günü “Birlikte Yarat-Etki/Deprem” konulu panel düzenlenecek. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) iş birliğinde yapılacak olan söz konusu panel; merkezi hükümet, ilgili daireler, belediyeler, akademisyenler ve sektör temsilcileri gibi çeşitli kesimlerden katılımcılarla birlikte DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Panel sonuç bildirgesi; ortak ses vermek adına önemli bir katkı sağlayacak.

Tasarım Haftası, saat 18:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Konferans Salonu’nda Beyrut’un sıra dışı ve vizyoner mimarı Bernard Khoury ile kapanış panelinin ardından son bulacak.

“Birlikte-Yarat!” teması altında; öğrenciler, akademisyenler, sanatçılar, tasarımcı ve tasarımın insan yaşamındaki önemine inanan herkesin katılabileceği bu etkinliğin detayları ile ilgili bilgilere https://int-dw.emu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Tasarım Haftası Poster.pdf

Tasarım Haftası Program.pdf

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1