banner2
banner34

10. DAÜ uluslararası tasarım haftası renkli etkinliklerle tamamlandı

10. DAÜ uluslararası tasarım haftası renkli etkinliklerle tamamlandı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası’nın 10’uncusu, pandemiden kaynaklanan 3 yıllık ertelemenin ardından büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, 2 gün süren Tasarım Haftası’na yönelik kapsamın; gerek kampüste gerekse kentte olmak üzere iki paralel odakta “Birlikte-Yarat!” teması odağında hep beraber üreterek fark yaratmak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda 20’den fazla atölye çalışması, 2 önemli sergi ile birlikte ulusal / uluslararası önemli katılımcıların yer aldığı söyleşi ve gerçekleştirilen deprem çalıştayı ile birlikte çok yönlü etki yaratıldığını vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Tasarım Haftası kapsamındaki ilk gün; Abdi Güzer moderatörlüğünde Ece Yalım, Salih Küçüktuna ve Yeşim Kozanlı “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” konulu söyleşisi kampüste, sonrasında ise Mağusa Suriçi, Nestorian Kilisesi’nde, sanatçı Linda Parr “Perec-Calvino Postcards” konulu sergi açılışı gerçekleştirildi.

Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Fakültesi iş birliğinde, Müzik Öğretmenliği Programı’nın katkıları ile Gazimağusa Suriçi’nde saat 16:00’dan itibaren Orff, Gitar ve Koro performansları ile devam eden etkinlikler Gazimağusa Suriçi’nde Nestoryan Kilisesi’nde düzenlenen açılış kokteyl ile tamamlandı.

KTMMOB İş Birliği İle Deprem Odağında Panel Düzenlendi

Tasarım Haftası’nın ikinci günündeki birçok atölye çalışmasının yanı sıra, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) iş birliğinde “Birlikte Yarat-Etki/Deprem” konulu çalıştay düzenlendi. Söz konusu çalıştay merkezi hükümet, ilgili daireler, belediyeler, akademisyenler ve sektör temsilcileri gibi çeşitli kesimlerden katılımcılarla birlikte DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan panel kapsamında sonuç bildirgesi paylaşılacak ve ileriki çalışmalara önemli katkı sağlayacaktır.

banner37
Tasarım Haftası, saat 18:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda Beyrut’un sıra dışı ve vizyoner mimarı Bernard Khoury’in “Bernard Khoury Mimarlıkla Yeniden Yarat” konulu sunumu ile devam etti. Öte yandan saat 19:30’da Nestoryan Kilisesi’nde Lefkoşa Belediye Korosu’nun gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından, saat 20:00’de düzenlenen kapanış kokteyli ile 10. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1