banner2
banner34

5. Uluslararası DAÜ Genetik Kulübü Öğrenci Bilim Sempozyumu gerçekleştirildi

5. Uluslararası DAÜ Genetik Kulübü Öğrenci Bilim Sempozyumu gerçekleştirildi
banner45

5. Uluslararası DAÜ Genetik Kulübü Öğrenci Bilim Sempozyumu gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Birimi’ne bağlı Genetik Kulübü tarafından düzenlenen “5. Uluslararası DAÜ Genetik Kulübü Öğrenci Bilim Sempozyumu” Aktivite Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirildi.

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen’in Genetik Kulübü Danışmanlığı’nı yürüttüğü, yönetim kurulu başkanlığını DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Ezel Evren’in yaptığı ve DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı öğrencileri Dilek Husi, Tekay Toluk, Resul Ballyyev, Dilara Çil, Fatma Evrim Gonce, Sahand Azizan Rouhi ve Berkay Gümüş’ün aktif olarak yönetimde görev aldığı DAÜ Genetik Kulübü, 100’e yakın üyesi ile 2014 yılından beri çeşitli bilimsel ve sosyal etkinliklerle adından söz ettiriyor.

banner37
DAÜ kulüp aktivitelerine ve ilgili bölümlere de örnek olabilecek nitelikte, uluslararası standartlar paralelinde gerçekleştirilen bu bilimsel öğrenci kulüp etkinliğine KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden alanlarında uzman toplam 7 bilim insanı kendi bilimsel çalışmaları ile ilgili konuşmalarla katılırken, DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisi İhsan Özalan da bir konuşma gerçekleştirdi.

DAÜ Genetik Kulübü, öğrencilerin bilimsel gelişimi ve bu tarz uluslararası nitelikteki platformlara uyum sağlayabilmesi açısından, gerek DAÜ’de, gerekse de DAÜ kampüsü dışında DAÜ Genetik Kulübü Danışmanı, DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen’in KKTC halkı için sunduğu sağlık ve genetik temalarının oluşturduğu farkındalık seminerlerinde de öncülük yapıyor.

Sempozyum, DAÜ Genetik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ezel Evren ile DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Ardından DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen “Molecular Diagnostics in Rare Diseases: Beta-Thalassemia”, DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak “Esthetic Restorations”, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursel Baydemir “Life on Earth at the Anthropocene Era”, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi “Recent Advances in Electromagnetic Therapy”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı “Genetic Markers for Early Detection of Prostate Cancer”, KKTC Cumhurbaşkanlığı Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Ofisi DNA Laboratuvarı Direktörü Doç. Dr. Cemal Gürkan “Forensic and Population Genetics Investigation in North Cyprus: The Turkish Cypriot DNA Laboratory Experience”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nahit Rızaner “Bioelectricity and Cancer” ve DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisi İhsan Özalan “Charcot Marie Tooth Disease” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.kinliğin sonunda sempozyuma katkıda bulunan konuşmacılara DAÜ Genetik Kulübü tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1