banner2
banner34

DAÜ ATAUM Erenköy gezisi düzenledi

DAÜ ATAUM Erenköy gezisi düzenledi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ ATAUM) tarafından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersindeki Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi konusu kapsamında dersi alan öğrencilerle birlikte “Kıbrıs’ın Çanakkalesi” olarak kabul edilen Erenköy’e gezi düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ile DAÜ ATAUM iş birliğinde organize edilen geziye, DAÜ ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, Öğretim Görevlileri Süheyla Göktürk ve Mustafa Erbilen ile 40 öğrenci katıldı.

Gazimağusa’dan karayolu ile Erenköy’e giden gezi kafilesi Erenköy’de GKK yetkilileri tarafından karşılandı. Söz konusu ziyarette Erenköy Şehitliği’ne DAÜ Rektörlüğü adına çelenk koyulmasının ardından, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Şehitlikte Erenköy mücahitlerinden Fadıl İncirli’nin, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesi verdiği yıllarda Kıbrıs Türk halkının Türkiye’ye açılan kapısı olan Erenköy ve Erenköy savunması ile ilgili yaşadıklarını öğrencilere anlatımı sırasında duygusal anlar yaşandı. Ardından, şehitlerin kabirlerine Öğretim Görevlileri ve öğrenciler tarafından karanfiller bırakıldı.

banner37
Şehitlik ziyaretinden sonra köy merkezindeki müzede mücahit Fadıl İncirli ve askeri personel tarafından tarihi bilgiler aktarılıp sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından, varoluş mücadelesi yıllarında önemli bir kısmı maden ocaklarında çalışan Erenköy halkının elleriyle kazarak hazırlayıp çatışmalar boyunca yaşamlarını sürdürdükleri mağaralar ziyaretçilere gösterildi. Son olarak seyir yerine çıkılıp bölgenin muhteşem manzarasına tanıklık edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle gezi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1