banner2
banner34

DAÜ Gündem Gazetesi 25 yaşında

DAÜ Gündem Gazetesi 25 yaşında
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü uygulama gazetesi DAÜ Gündem Gazetesi 25. yaşını doldurdu. DAÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından 1996 senesinde yayın hayatına başlayan DAÜ Gündem gazetesi, öğrencilerin ve akademisyenlerin katkılarıyla uzun senelerdir yayın hayatına devam ediyor. 2001 senesinde ilk renkli baskısını yapan Gündem gazetesi, 2015 senesinde ise tamamen dijitale geçerek, internet üzerinden öğrencilerin yapmış oldukları özel haberleri okuyucularıyla buluşturuyor. DAÜ mezunu ve alanında uzmanlaşmış kişilerden oluşan kadrosuyla yayın hayatına devam eden DAÜ Gündem gazetesi, hem Türkçe hem de İngilizce olmak üzere öğrencilere uygulama altyapısı sağlıyor.

“Birçok Gazetenin Hayali”

banner37
Öğrencilerin, yapmak istedikleri haberlerle ilgili hızlı dönüş aldıkları, derslerde öğrendiklerini uygulayabilecekleri ve sektörü deneyimleyebilecekleri bir gazete ortamı olduğunu dile getiren DAÜ Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Bekcan; “25 senelik bir geçmiş birçok gazetenin hayali. Gündem gazetesi olarak bu değerin farkında olarak bizden önce bu projeyi hayata geçiren ve bu zamana kadar sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Öğrenci arkadaşların da bu bulunmaz imkândan faydalanarak profesyonel hayata Gündem gazetesi vasıtasıyla geçebileceği konusunda hiç şüphem bulunmuyor” dedi.

“Gündem, Eğitim Modelinin Önemli Bir Parçası”

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gazetenin kendisi ile ilk renkli baskıyı 2001 yılında hayata geçtiğini belirterek, öğrencilik yılları dahil olmak üzere Gündem gazetesinin her kademsinde görev aldığını kaydetti. Gazetenin gelişimini ve dönüşümünü yakından deneyimlediğini söyleyen Doç. Dr. Metin Ersoy, öğrencilerin uygulama yaparak gazetecilik mesleğini öğrenebilmesinin eğitim modellerinin önemli bir parçası olduğunu kaydetti. 25 yıllık süreç boyunca gazetecilik mesleğinin ciddi değişim ve gelişimlere uğradığını belirten Doç. Dr. Ersoy, özellikle yeni medyanın yaşamımıza girmesiyle birlikte gazeteciliğin dijital platformlarda faaliyetlerini arttırdığına dikkat çekti. Gündem gazetesinin 25. yılını kutladığını ve daha nice yıllara öğrencilerin katkısı ile ilerleyeceklerini de sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ersoy, çeyrek asırlık bir dönemde gazeteye katkı sağlayan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1