banner2
banner34

DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri yıl sonu etkinliği gerçekleştirdi

DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri yıl sonu etkinliği gerçekleştirdi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Yıl Sonu Etkinliği kapsamında geçtiğimiz günlerde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yıl sonu konseri gerçekleştirdi.

Konser açılışında konuşan DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Serdar Çetin Aydar, Müzik Öğretmenliği programı hakkında bilgiler vererek, bölümdeki tüm öğretim üyelerine yıl boyunca verdikleri değerli emeklerden dolayı teşekkürlerini iletti. Daha iyi bir eğitim için daha iyi bir müfredata ihtiyaç duyulduğunu aktaran Prof. Aydar, bu bağlamda yeni müfredat programının hazırlanarak onaylandığını ve uygulanmaya başlandığını aktardı. Kıbrıs’ın ilk müzik öğretmenliği programı olan bölümün lisansüstü programının da yoğun ilgiyle karşılaştığını vurgulayan Prof. Aydar, söz konusu ilginin artarak devam edeceğini düşündüklerini belirtti. Eğitimi her yönden daha iyi noktalara taşımak için çaba sarf ettiklerini bildiren Prof. Aydar, DAÜ’nün çeşitli sanat kurumları ile iş birliği içerisinde olduğunu vurguladı. Bölüm olarak daha nitelikli olmak için sürekli çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Aydar, kaliteli eğitimin nitelikli kadro ile devam ettiğini ve bunun EPDAD tarafından da tescillendiğini aktardı.

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan gerçekleştirdiği konuşmasında öğretmen yetiştirmenin bir zanaat olduğunu dile getirerek, bunun da uygulama ve usta çırak ilişkisi ile olabileceğini, fakültede de bunu en iyi başaran programın Müzik Öğretmenliği Programı olduğunu vurguladı. Eğitim Fakültesi olarak geleceğin çağdaş öğretmenlerini yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Pehlivan, temel ilkenin yaşam boyu öğrenmeyi başarabilmek olduğunu aktardı. 21. yüzyılın öğretmeninden, değişen eğitim paradigmalarına göre öğrencilerini yetiştirmelerinin beklendiğini aktaran Prof. Dr. Pehlivan, eğitim fakültelerinde akademik yapı / akademik kalite, öğrenme ve öğretme hizmetlerinin niteliği ve topluma hizmet olgularının birbirine bağlı olması gerektiğini aktardı. DAÜ Eğitim Fakültesi’nin KKTC’nin eğitim kurumları ile iş birliği içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Pehlivan, Müzik Öğretmenliği programının da birçok önemli sanat kurumları ile iş birliği içerisinde çeşitli organizasyonlara imza attığını vurguladı.

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu geceye katılan herkese hoş geldiniz diyerek, KKTC’de yükseköğretimin DAÜ ile başladığını ve 44 yıldır bu alanda emek verildiğini vurguladı. Kalite, çalışma ve dünya standartlarını yakalamayı ilke edindiklerini bildiren Prof. Dr. Aktuğlu, DAÜ’nün KKTC yükseköğretiminin yüz akı olduğunu, ilkleri başardığını ve diğer üniversitelere ışık tuttuğunu aktardı. DAÜ Müzik Öğretmenliği programının hem sarfedilen emek, hem ortaya konan sabır, hem de teorik ve pratik derslerde yapılanlar ile üniversitenin yüz akı olduğunu belirten Prof. Dr. Aktuğlu, emeklerini öğrencilerden esirgemeyen herkese teşekkürlerini iletti. Emek her zaman başarıyı getirir diyen Prof. Dr. Aktuğlu, bugün öğrencilerin emeklerinin nasıl bir başarıya dönüştüğüne şahit olunacağının altını çizdi. Prof. Dr. Aktuğlu konuşmasının sonunda tüm öğrencilere yıl sonu gösterilerinde başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan konserde öğrenciler Klasik Batı Müziği ve Türk Halk Müziği repertuvarından oluşan solo, oda müziği ve koro eserlerini başarıyla seslendirdiler.

banner37

    

       

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2023, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1