banner2
banner34

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde “Kariyer Kahvesi” etkinliği gerçekleştirildi

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde “Kariyer Kahvesi” etkinliği gerçekleştirildi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından düzenlenen “11. Uluslararası Kariyer Günleri” kapsamında İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, 10:00 – 12:00 saatleri arasında İşletme ve Ekonomi Fakültesi bahçesinde “Kariyer Kahvesietkinliği düzenlendi. Etkinlik açılışına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu ve Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencileri iş dünyası ve piyasalarla tanıştırmak, iş ve staj imkanı yaratarak kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen “Kariyer Kahvesi” etkinliğine 26 firma katılım gösterdi.

Etkinlik öncesi gerçekleşen açılış konuşmalarında DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim, İşletme ve Ekonomi Fakültesi olarak sektör ve üniversite iş birliklerine önem verdiklerini dile getirerek, gelenekselleşen “Kariyer Kahvesi” etkinliğinde KKTC ekonomisini temsil eden 25 seçkin işletmenin yer aldığını vurguladı. Söz konusu etkinlikte turizm sektöründen, bankacılık sektörüne, inşaat sektöründen ithalatçı ve dağıtım şirketlerine ve ayrıca yerli üretime kadar ülke ekonomisini temsil eden firmaların öğrencilerle bir araya geldiğini aktaran Prof. Dr. Besim, işletmelerin toplumun kalkınması için oldukça değerli olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Besim, konuşmasının sonunda etkinliğin düzenlenmesinde katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında “Kariyer Kahvesi” etkinliğinin mezunların ve sektörden seçkin işletmelerin öğrenciler ile bir araya gelebileceği, staj imkanlarını araştırabileceği veya aldıkları eğitimi değerlendirebilecekleri bir ortam sağlandığını belirten Prof. Dr. Hocanın, etkinliğin verimli geçmesini temenni etti. Prof. Dr. Hocanın “Kariyer Kahvesi” etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Etkinliğin sonunda katılım gerçekleştiren firmalara teşekkür plaketi takdim edildi.

Söz konusu etkinliğe Garanti BBVA, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Asbank, Döveç Group Of Companies, Kaner Group Of Companies, The Arkın Group İskele, Acapulco Resort Hotel, Atakom Ltd, K. T. Kooperatif Merkez Bankası, Creditwest Bank, İlkay M. Genç Ltd., Kıbrıs İktisat Bankası, Kredo Accounting & Consulting, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Noyanlar Group Of Companies, Akol Group Of Companies, Başman Group Of Companies, Kamacıoğlu Şirketler Grubu, Merit International Hotels and Resorts, Ciddi Mutfak Ltd., Northernland Construction, Civic Space, Oza Kahve, K.T. Barolar Birliği Lefkoşa Barosu ve Buff & Bloom isimli firmalar, şirketler ve birlikler katılım gösterdi.

banner37

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1