banner2
banner34

DAÜ yabancı diller ve ingilizce hazırlık okulu’ndan toplumsal duyarlılık projeleri

DAÜ yabancı diller ve ingilizce hazırlık okulu’ndan toplumsal duyarlılık projeleri
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (DAÜ YDİHO) “Toplumsal Sorumluluk Projeleri” Takım Lideri Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği projeler kapsamında, Öğretim Elemanları Şenay Artürk, Riham El Bodon ve Sara Balakrishan’ın önderliğini yaptığı “I LOVE BOOKS (KİTAPLARI SEVİYORUM)” projesi, DAÜ YDİHO öğrencileri ile birlikte Gazimağusa ve Lefkoşa’da gerçekleştirildi. “I LOVE BOOKS” Sosyal Sorumluluk Projesi öğretmen ve öğrencileri, Lefkoşa etkinliklerinde, Işık ve Rüstem Kitabevlerine ziyarette bulunup, kitaplar dünyasına iki farklı mekanda yolculuk ve gözlem yapma imkanı buldular. Gezi esnasında kitap okumanın bireyleri ve toplumları aydınlığa götüren yol olduğu, insanı geliştirdiği, kültür ve kapasitesini arttırdığı ve eğitim seviyesini geliştirdiği bir kez daha vurgulandı. “I LOVE BOOKS” Sosyal Sorumluluk Projesi öğretmen ve öğrencileri, ikinci etkinliğinde ise, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi’ni ziyaret edip, kendileri için hazırlanmış olan İngilizce dilindeki oryantasyonun ardından, kütüphaneyi ve zengin kitap koleksiyonunu gözlemleme ve inceleme imkanı buldular. Söz konusu ziyaret esnasında proje öğrencileri, kitapların hayatımızdaki en büyük zenginliklerden biri olduğu ve aydınlık bir gelecek için kitap okumanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu.

Kıbrıs Türk Kültürü Projesi

DAÜ YDİHO ‘Toplumsal Sorumluluk Projeleri” Takım Lideri Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları Refika İlkan Özer, Arzu Cevher Onbaşı ile Mohamed Sayed Ahmed’in önderliğini yaptığı “KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ” projesi ise, DAÜ YDİHO öğrencileri ile birlikte Gazimağusa, Lefkoşa, Karpaz bölgelerinde gerçekleştirildi. “KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ” projesi öğretmen ve öğrencileri Lefkoşa etkinliğinde, Arabahmet Cami, Derviş Paşa Konağı, Selimiye Cami ve Büyük Han’ı ziyaret ederek, Kıbrıs Türk kültürünü ve hayatını yansıtan bu özel ve tarihi mekanları yakından gözlemleme, bilgi edinme ve bol bol fotoğraf çekme imkanı buldular. Öğrenciler, Kıbrıs Türk kültürüne yakından tanıklık edip, bu ziyaretler esnasında yerli halkla kaynaşma fırsatı da buldular.

“KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ” projesi öğretmenleri ve öğrencileri, ikinci etkinliklerinde ise öncelikle Salamis Harabeleri’ni ziyaret ettiler. Daha sonra ise Boğaztepe ve çevresini gözlemleyen proje öğretmen ve öğrencileri, son olarak da Turnalar köyünde yer alan yerel bir restoranda, Kıbrıs Türk Kültürü’ne ait yemekleri tattılar. Öğrenciler bol bol gözlem yapma, fotoğraf çekme, yerli halkla kaynaşma fırsatını yakaladılar. Günün sonunda öğrenciler, Kıbrıs Türk Kültürünü yakından tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Rainbow Çevre Projesi

Öte yandan DAÜ YDİHO “Toplumsal Sorumluluk Projeleri” Takım Lideri Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları Eylem Akim, Filiz Özkaya Kavaz, Heves Sorguç ile Osman Deviren’in önderliğini yaptığı “RAINBOW ÇEVRE PROJESİ”, DAÜ YDİHO öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. “RAINBOW ÇEVRE PROJESİ” öğretmen ve öğrencileri, ilk gözlem gezi ve ziyareti çerçevesinde, Büyükkonuk’ta doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi. Büyükkonuk tahta evler piknik alanını gözlemleyen proje üyeleri, doğayı yerinde inceleme fırsatını yakaladılar. Burada gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü ve incelemelerin ardından, köy meydanına inip, orada tarih kokan meydanı ve evleri görme imkanını buldular. Öğrenciler, bu aktiviteden çok keyif aldıklarını ve çevreye karşı duyarlı olmanın dünyamızın geleceğinde ne kadar önemli bir rol oynadığını ve etraflarındaki kişileri de bu konuda bilinçlendireceklerini ifade ettiler.

banner37
“RAINBOW ÇEVRE PROJESİ” öğretmen ve öğrencileri, bir sonraki etkinliklerini Bedis Piknik Alanı’nda gerçekleştirerek, çok anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldular. Bedis Piknik Alanı’nın etrafı ve Bedis Sahili, DAÜ YDİHO öğrencileri ve proje öğretmenleri tarafından temizlendi. Aktiviteden oldukça keyif aldıklarını belirten öğrenciler, hayatlarının bundan sonraki bölümünde çevreye karşı çok daha duyarlı olacaklarını ve etraflarındaki kişileri de bu konuda bilinçlendireceklerini ifade ettiler. Proje öğrenci ve öğretmenleri temizlik etkinliğini tamamladıktan sonra, bölgeyi gezip keşfetme fırsatı bulurken, temiz ve bakımlı bir çevrede hayatın çok daha güzel olduğunu dile getirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1