banner2
banner34

DAÜ yurtlar arası masa tenisi ve satranç turnuvaları’na ev sahipliği yaptı

DAÜ yurtlar arası masa tenisi ve satranç turnuvaları’na ev sahipliği yaptı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) genelindeki yurt müdürlüklerinde barınan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen “Yurtlar Arası Masa Tenisi ve Satranç Turnuvaları”na ev sahipliği yaptı. Söz konusu turnuvalar, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Törene; Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Koordinatörü Mithat Tekçam, DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Yurtları Eğitim Koordinatörü Sultan Teksin, Yurt Müdürleri İbrahim Şimşek, Nurcihan Venedik, Erdal Aksakal, Serhat Yılmaz, Zehra Kılıç ile DAÜ Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu’nun yanı sıra turnuvalarda mücadele edecek olan öğrenciler katıldı.

“Öğrencilere Başarılar Diliyorum”

Açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Yurtları Eğitim Koordinatörü Sultan Teksin, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri turnuvaların üçüncüsünü gerçekleştireceklerini aktardı. Teksin, turnuvaların amacının öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, sporu bir yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamak, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışarak yeni arkadaşlıklar edinmelerine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, turnuvalara katılmak üzere farklı üniversitelerden DAÜ’ye gelen öğrencilere “Hoş geldiniz” dedi. Prof. Dr. İşçioğlu, bu tür iş birliklerine her zaman açık olduklarını belirterek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.

“Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Düzenliyoruz”

Oldukça keyifli geçen masa tenisi ve satranç turnuvalarının ardından kazanan öğrenciler için madalya ve kupa takdim töreni düzenlendi. Turnuvaların kapanış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Koordinatörü Mithat Tekçam, Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğu gibi KKTC’deki yurtlarda da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini belirterek, bu tür etkinliklerin öğrencileri kuvvetlendirdiğini ve geleceğe daha iyi şekilde hazırladığını ifade etti. Tekçam, madalya ve kupa kazanan gençleri tebrik etti.

Kapanış töreninde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Koordinatörü Mithat Tekçam tarafından DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu’na, DAÜ’nün turnuvalara vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.

banner37

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1