banner2
banner34

DAÜ’de “1. Samittin Kılınç tavla anı turnuvası” düzenlendi

DAÜ’de “1. Samittin Kılınç tavla anı turnuvası” düzenlendi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Birimi’ne bağlı DAÜ Tavla Kulübü tarafından “1. Samittin Kılınç Tavla Anı Turnuvası” düzenlendi.

Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi ve kulüp üyesi Samittin Kılınç anısına yapılan turnuva, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü, 11.00-17.00 saatleri arasında DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

“Samittin Kılınç’ın Adını Yaşatacağız”

Turnuvanın açılış töreninde depremde hayatını kaybedenler ve Samittin Kılınç için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Tavla Kulübü Başkanı Büşra Korkmaz, düzenledikleri turnuva ile aynı zamanda kulüp üyesi de olan DAÜ öğrencisi Samittin Kılınç’ı anmak istediklerini ve turnuvayı geleneksel bir hale getirerek arkadaşlarının adını yaşatacaklarını bildirdi. Korkmaz, eşleştirmelerin ardından müsabakaların eleme yoluyla gün boyu devam edeceğini belirterek, turnuvada geçerli olan kurallar hakkında bilgi verdi ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da deprem felaketinde hayatını kaybeden DAÜ öğrencisi Samittin Kılınç anısına düzenlenen bu turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm katılımcılara başarılar dileyen Prof. Dr. İşçioğlu, Samittin Kılınç’a ve depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Açılış konuşmalarının ardından eşleşmeler yapıldı ve müsabakalar başladı. Gün boyu süren turnuva sonucunda en başarılı kadın oyuncu ve ilk dörde giren yarışmacılar belirlendi. Anı turnuvasında ayrıca ultrAslan UNI Doğu Akdeniz tarafından Samittin Kılınç anısına pankart hazırlanarak DAÜ Atatürk Meydanı’na asıldı.

Mert Teke Turnuvanın Şampiyonu Oldu

Kıran kırana geçen 1. Samittin Kılınç Tavla Anı Turnuvası’nda şampiyon Mert Teke olurken, ikinci sırayı Nusret Yaman, üçüncü sırayı Ozan Akgül, dördüncü sırayı ise Ebru Engin elde etti. Ebru Engin aynı zamanda turnuvanın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçildi.

En başarılı kadın oyuncuya plaket, ilk dörde giren yarışmacılara ise kupaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İşçioğlu ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Birim Sorumlusu Çiğdem Duvarcı tarafından takdim edildi.

banner37

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1