banner2
banner34

Dünyanın Küre olduğunu ispatlayana 50 bin TL para ödülü

Dünyanın Küre olduğunu ispatlayana 50 bin TL para ödülü
banner45

Şubat ayında Türkiye'de faliyet göstermeye başlayan ve dünya'nın düz olduğuna inanan Düz Dünya Derneği, Dünya'nın küre olduğunu ispatlayana 50 bin Türk Lirası para ödülü vereceğini açıkladı.

Dernek Başkanı Doğukan Özkan, 'Gerçek diye gösterdikleri fotoğraf ve videoların hepsi bilgisayar ürünü. Hepsi bir görsel efektten ibaret' dedi.

Düz Dünya Derneği Kurucu Başkanı Doğukan Özkan, Dünya'nın küre şeklinde olduğuna ilişkin görüntülerin bilgisayar efekti olduğunu belirterek, Dünya'nın gerçekten küre olduğunu kanıtlayana 50 bin lira para ödülü vereceklerini söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinde de örneklerine son dönemde sıkça rastlanmaya başlanan 'Dünya düzdür' çılgınlığı, Türkiye’de de her geçen gün yayılıyor.


banner37
 

'10 BİN LİRALIK ÖDÜLÜ 5 KATINA ÇIKARIYORUM'


13 Şubat 2018 tarihinde Düz Dünya Derneği’ni kuran Özkan, "Daha önce 10 bin lira para ödülü vereceğimi söylemiştim şimdi de bu ödülü 5 katına çıkartıyorum. Bana Dünya'nın döndüğünü ve küre olduğunu kanıtlayabilene 50 bin lira vereceğim. Parayla gösteriş yapmayı sevmiyorum ama bunu göstermek zorundayım" diye konuştu.



NASA'nın Suomi NPP uydusundan 4 Ocak 2012 yılında çekilen bir Dünya fotoğrafı
 

'FOTOĞRAFLARIN, VİDEOLARIN HEPSİ GÖRSEL EFEKT'


Dünyanın geoit, elips veya basık olmadığını savunan Özkan, "Gerçek diye gösterdikleri fotoğraflar ve videolar hepsi bilgisayar ürünü. Hepsi bir görsel efektten ibaret. Teknoloji o kadar ileri seviyede ki Mars’a bile gidiyoruz, araç gönderiyoruz, Ay'a gittik, uzayda diğer galaksilerin görüntülerini çekebiliyoruz ama gel gelelim ki Dünya'nın gerçek bir resmi yok. Uluslararası Uzay İstasyonu (İSS) bu kadar yükselebiliyor, dünyanın bir parçasını görüyorsa, eğer bu kadar yükselebiliyorsa daha yükseğe çıksın ve oradan görüntülesin. Tüm Dünya'nın gerçekten dönüp dönmediğini ve gerçek görüntüsünü bir şekilde gösterebilir. Mars’a gidiyoruz, uzayı geziyoruz, Ay'a çıkabiliyorsak, böyle bir teknolojimiz varsa Dünya'nın gerçek bir görüntüsü neden yok?" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1