banner2
banner34

FETÖ’den yargılanan iki kişi Türkiye’ye iade edildi

FETÖ-PDY üyesi olmakla suçlanan ve örgütün KKTC’deki yöneticisi olduğu iddia edilen Osman Adsız ile eşi Emel Adsız Türkiye’ye iade edildi

FETÖ’den yargılanan iki kişi Türkiye’ye iade edildi
banner45
banner46

Fetullahçı Terör Örgütü - Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ-PDY) KKTC’deki yöneticisi olduğu iddia edilen Osman Adsız ile eşi Emel Adsız, dün mahkemeye çıkarılmaları beklenirken, öğle saatlerinde Türkiye’ye iade edildi.

“Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarıyla tutuklanan Osman Adsız ile Emel Adsız, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları beklenirken, Türkiye’ye iadeleri gerçekleştirildi.

Polis, Osman Adsız’la Emel Adsız’ın müşterek kullandıkları bilgisayarda FETÖ-PDY örgütünün elebaşı konumundaki Fetullah Gülen’in sanal ortamda yaptığı örgüt propagandasını, ağabeyler olarak tanımlanan elebaşlarıyla Bylock haberleşme programıyla görüşmelerini ve faaliyetlerini yürüttüklerini ortaya çıkarmıştı.

banner37
Polis tarafından ‘abla’ olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen Emel Adsız, polisin evlerinden emare aldığı bilgisayarı ikinci el satın aldıklarını ve delillerin kendilerine ait olmadığını savunmuştu.

Adsız çifti aleyhine 20 Haziran 2017 tarihinde, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde kurulu devleti yıkmak girişiminde bulunan FETÖ- PDY isimli terör örgütüne üye olmak ve örgütün propagandasını yapmasından ötürü soruşturma başlatılmıştı.

Polis, zanlıların müşterek kullandıkları bilgisayarda, silinmiş halde örgütün elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili videolar, örgüte ait propaganda nitelikli kitap ve dergiler bulunduğunu açıklamıştı.

Polis ayrıca, Osman Adsız’ın örgütte yönetici olduğuna, kendisine ‘Ağabey’ diye hitap edildiğine, 30 hücre evinin yöneticisi pozisyonunda bulunduğuna ve emare alınan bilgisayarda terör örgütünün haberleşme programı olan ‘Bylock’ yüklü olduğunu anlatmıştı.

Tüm bu kayıtların silinmiş olduğuna dikkat çeken polis, silinen kayıtları geri döndürdüklerini mahkemeye aktarmıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1