banner2
banner34

Harman’ın romanı “Fallıng Awake” okurların beğenisine sunuldu

Harman’ın romanı “Fallıng Awake” okurların beğenisine sunuldu
banner45
banner46

DAÜ YDİHO öğretim görevlisi Peray Hilmi Harman’ın romanı “Fallıng Awakeokurların beğenisine sunuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Peray Hilmi Harman’ın kaleme aldığı “Falling Awake” başlıklı roman, okurların beğenisine sunuldu. Işık Kitabevi yayınlarından satışa sunulan roman, Öğretim Görevlisi Peray Hilmi Harman’ın yakın bir arkadaşının hikayesinden esinleniyor.

Baskı ve Manipülasyon Yaşayanlara İthafen Yazıldı

Romanın içeriğine ilişkin bilgiler veren Harman, arkadaşını temsil eden Tamara karakterinin büyürken ailesi, evliliğinin ardından ise eşi tarafından uğradığı baskı ve şiddet sonucunda hayatı ve kendisi kötülük yapmadığı halde neden bu durumu yaşadığına ilişkin içerisinde bulunduğu durumu sorgulamasını anlatıyor. Romanını tüm dünyada baskı ve manipülasyon yaşayanlara ithafen yazdığını belirten Harman, kitabının psikolojik ve felsefik tarzda olduğunu kaydetti.

banner37
İnsanların yaptıkları şeyleri neden yaptığını ve bunların nasıl sonuçlara yol açtığını inceleyen Harman, romanda ayrıca nasıl daha mutlu ve huzurlu olunabileceği sorunsalına da değiniyor. Kimsenin yaşamdan soğuyup mahrum edilmek istemediğini aktaran Harman, insanların hayatlarını iyileştirmek istiyorlarsa yola önce kendilerinden çıkmaları gerektiğini kaydediyor. Harman, şu an yaşananların belki de karmadan dolayı olduğunu, ancak geleceği insanların bugün yaptıklarının şekillendirdiğine işaret ediyor. Değişimin içten başladığını, insanların mutluluğu kendileri elde edebileceklerini ve hayatlarının başkalarını ve Tanrı’yı suçlamayı bıraktıkları zaman iyileşme yoluna gireceğini belirten Harman, Gandhi’nin “Bire bir göz dünyayı kör eder” sözüne işaret ederek öfkenin kötülüğe karşı iyi gelmediğini ve iyilik getirmediğini anlatıyor.

“Falling Awake” DAÜ Deniz Plaza ve Lefkoşa Işık Kitabevi’nde

Roman ile baskı ve manipülasyon altında kalan insanlara edebiyatın köprüsüyle üzüntülerinden ve hayal kırıklıklarından arınarak kalplerinin tekrar sevinç ve haz ile dolmasını hedeflediğini aktaran Harman, romanın katartik yapısıyla birlikte güçlü bir şekilde duyguları ele alarak psikolojik rahatlama sağlayabileceğini belirtti.

Kitapseverler “Falling Awake” romanını DAÜ Deniz Plaza ile Lefkoşa Işık Kitabevi veya //isikkitabevi.net ve //denizplaza.net web sayfalarını ziyaret ederek edinebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1