banner2
banner34

Mutluluk Sanatı: Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi başarıyla tamamlandı

Mutluluk Sanatı: Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Projesi başarıyla tamamlandı
banner45
banner46

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortak Hizmetler Dairesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde yürütülen Mutluluk Sanatı: Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Öğretmen ve Anne Eğitimi Projesi tamamlandı.

banner37
UKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Çağla Gür ile Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler’in proje yürütücüsü olduğu çalışmada, Uzm. Başak Eser, Uzm. Hüseyin Göksu ve Uzm. Şahin Karasalih proje asistanları olarak görev aldılar.

Doç. Dr. Gür, proje kapsamında güz ile bahar döneminde öğretmen ve anne eğitimleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “392 öğretmen ve 76 anne eğitim almıştır” ifadesini kullandı.

Öğretmen eğitimi kapsamında, ilk aşamada teorik eğitim verildiğini aktaran Gür, projenin ikinci aşamasında; okul öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf öğretmenliği ve okul yöneticileri ve branş öğretmenleri grupları olmak üzere, gönüllü öğretmenlerden oluşan dört farklı grupla komisyon çalışmaları yürütüldüğünü kaydetti.

Doç. Dr. Gür, komisyon çalışmaları sonucunda; Okul Öncesi Eğitimde Pozitif Düşünme ve Etkinlik Örnekleri kitabının geliştirilerek yayın aşamasına geldiği bilgisini de paylaşarak, “Kitap, okul öncesi öğretmenlerine pozitif düşünme eğitimine yönelik uygulama örnekleri sunmaktadır. Bunun yanı sıra, pozitif düşünme eğitimine yönelik teorik bilgiler de kitabın içeriğinde yer almaktadır” dedi.

Öznel İyi oluşa yönelik etkinlikleri içeren PDR komisyonunun kitabının da tamamlanma aşamasında olduğunu aktaran Gür, “Branş öğretmenleri komisyonu çalışmaları kapsamında ise, 28 öğretmen 17 farklı proje tasarlayarak okullarında uygulamıştır. Projenin okul öncesi eğitimi çalışmaları, 15-17 Temmuz’da yapılan 7. International Positive Psychology Association (IPPA) Kongresi'nde bildiri olarak sunularak projenin tanıtımı gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Özbiler ise proje sürecinde birçok kişi ve kurumun katkısı ve emeği bulunduğuna dikkat çekerek, “Bizi yürekten destekleyen, katkılarını esirgemeyen Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Ortak Hizmetler Dairesi’ne, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne, projenin ilk aşamasında, duyurulması bağlamında katkı sağlayan Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi, Değirmenlik Belediyesi ve Gönyeli Belediyesi’ne, her zaman yakınımızda hissettiğimiz UKAMER’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Elite Hospital’in sponsor olarak projeye katkı koyduklarını da sözlerine ekleyen Özbiler, “Etkinliklerin uzman görüşü alınması-değerlendirilmesi aşamasında katkı koyan-yapıcı yönlendirmelerde bulunan alan uzmanlarına, öğretmenlerimize, annelerimize ve proje asistanlarına da yürekten teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1