banner2
banner34

Şeyma Bayazıt, DAÜ’lü gençlerle çevrim içi seminerde buluştu

Şeyma Bayazıt, DAÜ’lü gençlerle çevrim içi seminerde buluştu
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 9. Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü düzenlediği çevrim içi etkinlikler ile öğrencileri alanında uzman kişilerle bir araya getiriyor.

25 Mart 2021 tarihinde DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu, başarılı pazarlama uzmanı Şeyma Bayazıt gerçekleştirdiği  “Pazarlama Yönetimi” konulu sunumu ile genç iletişimciler ile çevrim içi olarak buluştu. Rönesans Holding’de pazarlama müdürü olarak görev yapan Bayazıt, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken dünyada olup bitenlere karşı hazırlıklı ve donanımlı olmanın öneminden bahsetti.

Pazarlama ve Halkla ilişkiler alanında profesyonelleşmeyi hedefleyen bireylerin, sürekli okuyarak gündemi takip ederek başarı elde edebileceklerine vurgu yapan Bayazıt, pazarlamada en önemli şeylerden birinin vizyon sahibi olmak diğer unsurun ise etkili iletişim olduğunu vurguladı. Bayazıt, günümüzde dijital dünyanın geldiği noktaya dikkat çekerek pazarlama iletişim faaliyetlerine dijital pazarlamanın da entegre edilmesi gerektiğini söyledi. Pazarlama alanında yalnızca ürün odaklı değil çözüm odaklı olunması gerektiğini vurgulayan Bayazıt, stratejik düşünme ve markalaşmanın önemine de değindi

Tüm dünyayı sarsan Covid-19 krizini de öğrencilerle tartışan Bayazıt, farklı sektörlerin nasıl etkilendiğini değerlendirip, bu gibi krizlerde stratejik planlama yapılması gerektiğini ve uzun vadeli hedeflerin belirlenip bu bağlamda stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

“Değer katılmayan hiçbir şey için gelecek vaat edilemez”

Neredeyse tüm sektörlerin pandemiden etkilendiğini söyleyen Bayazıt, bu zamanı hedef, strateji ve fırsatları belirleme zamanı olarak nitelendirip, markaya/şirkete pazarlama yönünden yeni değerler katılması gerektiğini, değer katılmayan hiçbir şey için gelecek vaadi verilemeyeceğini belirtti.

“DAÜ’de aldığım teorik eğitimi pratiğe döküyorum”

Aldığı teorik eğitimi pratiğe dökerek kendini geliştirdiğini söyleyen Bayazıt, genç iletişimcilere de bunu tavsiye etti. “Sahada olmaya çalışın, öğrenmek için soru sorun ve kendi fırsatlarınızı yaratın, ne kadar çok bilgi o kadar gelişim” diyerek, insanın kendini geliştirmesinin en önemli şey olduğunu söyledi.

Türkiye’de İlk Kez Gerçekleştirilen Çalışmada Ödül Aldı

banner37
Bayazıt, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri’nde projesiyle ödül alma başarısı gösterdiğini ve bundan dolayı duyduğu mutluluğunu dile getirdi. Seminere gösterilen ilgiden memnun kalan Bayazıt, her zaman DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, yaşanılan bu zorlu süreçten sonra mutlaka DAÜ’yü ziyaret etmek istediğini de sözlerine ekledi.

   

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1