banner2
banner34

UKÜ’lü Öğrenciler 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirdi

UKÜ’lü Öğrenciler 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirdi
banner45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitim Kulübü işbirliğinde 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” kapsamında "Benim Dünyam" Film Gösterimi ve Analizi başlıklı çevrimiçi etkinlik düzenlendi.

UKÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cahit Nuri moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman ve Öğretim Görevlisi Vasfiye Karabıyık konuşmacı olarak yer aldı.

Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cahit Nuri etkinlikte engelli terimi hakkında açıklamalarda bulunarak, engelli olma durumunu kişinin doğduğu andan itibaren bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerin çeşitli derecelerde kaybedilmesiyle oluştuğunu açıkladı.

Toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlük yaşayan bu bireylerin korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyduklarını da ifade eden Nuri, “Öğrencilerimize bu konuda anlatılan teorik bilgileri pekiştirmek adına ders müfredatı çerçevesinde işlenen konularla bağlantılı filmler göstermek istedik. Onları hem bilgilendirmek hem de bu bilginin görsel olarak öğrenci zihninde daha kalıcı hale gelmesini sağlamak için bu etkinliği tercih ettik” dedi.

Prof. Dr. Fatoş Silman etkinlikte yaptığı konuşmada, duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla filmlerin eğitici olmalarının yanı sıra eğitim materyali olarak kişilere farklı deneyimler sağladığını da kaydetti.

banner37
Öğrencinin yaratıcılığını, analitik düşünmeyi ve problem çözme yeteneğini geliştirmek için böylesi bir etkinlik gerçekleştirdiklerimi aktaran Silman, amaçlarının hem film üzerinden düşündürmek, hem de izleyenlerin yaratıcılığını ön plana çıkarmak, analitik düşünmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Film gösterimi öncesinde toplum ve engellilik ilişkisine dikkat çeken Öğretim Görevlisi Vasviye Karabıyık, yetersizliği olan bireylerin toplum tarafından kabul görmesiyle sevildiklerini hisseden, rol edinmelerine izin verildiği takdirde, davranışlarında olumlu sonuçlar görüldüğünü aktardı.

Karabıyık, yetersizliği olan bireylerin toplum içerisinde farkına varılması gerektiğini belirterek, bu bireylerin gereksinimleri doğrultusunda nitelikli eğitim programlarının hazırlanmasının önemine de dikkat çekti.

Toplum tarafından kabul gören ve varlığı benimsenen yetersizliği olan bireylerin yaşam kalitesinin arttığını belirten Karabıyık, bu sayede engeli bireylerin hayatlarını bağımsız bir şekilde yürütebileceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1