banner2
banner34

43 yıllık utanç mezarı

Güney Lefkoşa’daki Atalasa Akıl Hastanesi’nde gömülü olduğuna inanılan 28’i Kıbrıslı Rum, 3’ü Kıbrıslı Türk, toplam 31 kişinin mezarına ilk kazma vuruldu.

43 yıllık utanç mezarı
banner45

 

Güney Lefkoşa’daki Atalasa Akıl Hastanesi’nde gömülü olduğuna inanılan 28’i Kıbrıslı Rum, 3’ü Kıbrıslı Türk, toplam 31 kişinin tespit edilmesine ilişkin kazıların önceki gün başladığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Atalasa Akıl Hastanesi’ndeki kayıp kazılarının dün başlaması haberine geniş bir şekilde yer verdiler.
Haberi “31 Unutulan İçin Kazılar-28 Kıbrıslı Rum ve 3 Kıbrıslı Türk Atalasa Hastanesi’ndeki Toplu Mezarda Aranıyor” başlıklarıyla veren Fileleftheros gazetesi, 20 Temmuz 1974’te, Türkler tarafından bombalandığı iddia edilen Atalasa’daki Akıl Hastanesi’nin bahçesinde gömülü olanların tespit edilmesi için, 43 yıl sonra, kazı çalışmalarına başlandığını yazdı.

banner37
Bu noktada, 28’i Kıbrıslı Rum, 3’ü Kıbrıslı Türk olan toplam 31 kişinin gömülü olduğuna inanıldığını, bunlar arasında 7 kadının bulunduğunu belirten gazete, 20 Temmuz 1974’te, biri asker diğeri hemşire olan iki kişinin daha hayatını kaybettiğini ancak bunların, ailelerine teslim edilerek defnedildiğini yazdı.

Fotiu:  Kazılar için 43 yıl geç kalınması utançtır

Habere göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, kazı çalışmalarının başladığı noktayı ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Fotiu, kazıların, gömülü olanların yakınlarına yönelik ahlaki yükümlülük olduğunu, bununla birlikte (kazıları için) 43 yıl geç kalınmasının da utanç olduğunu, bu kazı çalışmalarının çok önceden yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1