banner2
banner34

Askeri işbirliğine gidiyor

Güney Kıbrıs ile Mısır arasında askeri işbirliği programı imzalandığı haber verildi. Alithia “Mısır’la Askeri İşbirliği Programları” başlıklı haberinde, Mısır Savunma Bakanlığı’ndan askeri bir heyetin Güney Kıbrıs’a üç günlük ziyarette bulunduğu, bu çerçevede iki ülke arasında 2017-18 döneminde askeri işbirliği programlarına imza attığını yazdı.

Askeri işbirliğine gidiyor
banner45
banner46

Gazete, Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayı kaynak göstererek Mısıraskeri heyetin ziyaretinin iki ülke arasındaki askeri işbirliği ilişkilerini güçlendirme çerçevesinde ve Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Mısır ziyaretine iade niteliğinde gerçekleştiğini yazdı.

Habere göre Mısırlı askeri heyetin Güney’i ziyareti çerçevesinde Rum Savunma Bakanlığı, RMMO, “Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi” (KSED) yetkilileriyle temaslarda bulundu.

banner37
Çarşamba günü de “Zinon Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi”nde  2017-18 dönemi Özel Arama-Kurtarma Harekatları ve Donanma İşbirliği düzeyinde  askeri işbirliği uygulama programına imza atıldı. Programın altına Rum tarafı adına Savunma Bakanlığı Askeri Kurmaylık Müdürü Deniz Albay Kostas Fitiris ve Albay Ahmed Fahmy Ahmed imza koydu.

Gazete devamla Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, “yapılan köklü değişiklikler ile RMMO’nun harekât kabiliyetinin ve Ada içindeki ve dışındaki itibarının yükselip güçlenmekte olduğunu” söylediğini yazdı.

Habere göre Fokaidis bu sözleri, Savunma Bakanlığı’nın, yeni muhafızların RMMO’ya katılımı için bakanlığı tarafından daha çok sınıra yakın köylerde düzenlediği bir dizi etkinlik çerçevesinde çarşamba gecesi Paralimni ortaokulunda gerçekleşen RMMO Bandosu’nun müzik dinletisinde söyledi.

Gazete benzer etkinliklerin şu ana kadar Oroklini, Akaki ve Bodamya’da yapıldığını, 31 Ağustos’ta da Pirgo’da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1