banner2
banner34

Çocuk kaçırıp 120 bin fidye talep ettiler

Kıbrıslı Türk bir kadın ile evliliğinden iki çocuğu olan Norveç vatandaşı baba Moe, eşinin ölümünden 3 yıl sonra Güney Kıbrıs’a geldiği tatilde, aile yakınlarına ‘çocuğuyla görüşebileceklerini’ söylemesi üzerine hayatı kabusa döndü

Çocuk kaçırıp 120 bin fidye talep ettiler
banner45

Norveç vatandaşı Teo Moe ile evlenen Kıbrıslı Türk kadın,3 yıl önce kanserden ölmesi üzerine babası oğulları Kai ve Teo ile Güney Kıbrıs’a tatile geldi. Bu esnada Norveçli baba, çocuklarının anne yakınları ile görüşebilmesi için Güney Kıbrıs’a geldiğini haber verdi. Bunun haberini alan çocukların nenesi Ayşe Emir Ali ve dayısı İbrahim Paso, bir plan yaparak çocukları Güney’deki görüşmelerinden sonra kaldıkları otelden kaçırarak kuzeye geçti.

Norveçli baba iyi niyetinin kurbanı olurken, çocukların nenesi ve dayısı KKTC’den babaya ulaşarak 120 bin Euro vermesi durumunda çocukları kendisine geri verebileceklerini söyleyerek fidye talebinde bulunur.

Larnaka Polis Merkezi’ne şikayet etti

Kayınçosunun tehditlerine dayanamayan Norveçli baba Güney Kıbrıs’taki Larnaka Polis Merkez’ne giderek şikayette bulunur. Kıbrıs Türk polisi ile irtibata geçen Rum polisinin nene ve dayı hakkında kırmızı bülten çıkararak iki fidyeci için tutuklama kararı aldığı öğrenildi.

Baba Moe: İyi niyetimin kurbanı oldum

Baba Teo Moe konu ile ilgili olarak Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, çocuklarının okulunun tatil dönemine girdiği bu nedenle de Güney Kıbrıs’ta birlikte tatile geldiklerini kaydetti. İyi niyetli olduğu için oğullarının anne yakınlarını görmesi için gelip görüşebilmeleri için kendilerine haber verdiğini kaydeden baba, “Çocuklarımı kaçırdırlar. Kayınçom, oğlumu geri vermek için sürekli beni fidye ile tehdit etti. 120 bin Euro verirsem oğlumu geri vereceklerini söylediler. Ben de daha fazla dayanamayarak polis merkezine giderek şikayette bulundum”dedi.

Öte yandan Norveçli babanın gereken işlemlerin tamamlanmasından sonra çocuklarına  kavuşabileceği öğrenildi.

Kaynak: Yenibakış

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1