banner2
banner34

Güney Kıbrıs İngiliz üslerinden toprak satın aldı

Güney Kıbrıs hükümeti ile İngiliz üsleri arasında araziyi satma konusundaki büyük sorunun adadaki sondaj gemileri için bir liman tesisi için yol açması olduğu söyleniyor.

Güney Kıbrıs İngiliz üslerinden toprak satın aldı
banner45
banner46

 

Phileleftheros’taki raporlara göre, Kıbrıs, Vasiliko tarafından uzmanlaşmış bir limana dönüştürülecek arazi karşılığında, Egemen Üs Bölgesi’ni (SBA) 8,6 milyon euro ile telafi edecek. Aynı raporlara göre, fiyat 10 milyon eurodan aşağı müzakere edilmişti ve ilgili masraflar İletişim Bakanlığı’nın o yıl için bütçesine dahil edildi.

Poemidia’daki Berengaria yerleşim birimi dahil olmak üzere, satılan alanın hemen hemen 20 yıl önce kullanıldığı bu işlemi takiben, arazinin resmi olarak teslim edilmesi gerekiyor.

banner37
Rum İletişim Bakanı Marios Demetriades, aynı rapora göre, kıyıdan uzakta sondajlarda kullanılan gemilere ve aynı zamanda şu an Larnaka Limanında hizmet verdiği kargo ile ilişkili atıkların taşınmasına katılacak yeni bir liman inşa etmeyi planlıyor.

Tesisin inşası ve ilgili hizmetlerin sağlanması ve aynı zamanda hidrokarbon endüstrisi ile bağlantılı olanların ihale açılması bekleniyor.

Rum Eski İçişleri Bakanı Socrates Hasikos, geçtiğimiz ay Larnaka’daki benzin depolama tesislerinin Vasiliko alanına transferinin 2018 yılı başında gerçekleştirileceğini ve 2019 yılı başında sıvı gaz depolama tesislerinin devrinin gerçekleşeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1