banner2
banner34

Güney Kıbrıs'ta mülteci krizi!

Baf’a bağlı Hloraka köyündeki Suriyeli nüfusun bin 300’ü aştığı ve köyün “gettolaştığı” bildirildi.

Güney Kıbrıs'ta mülteci krizi!
banner45


Alithia gazetesi, Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in konuyla ilgili açıklama yaparak, köyde demografik bir değişim olduğunu doğruladığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söylediğini yazdı.
Habere göre Nuris, mülteci sorunuyla ilgili yasa tasarıları üzerinde çalıştıklarını ve Rum İçişleri Bakanlığı’nın iki ay önce, Hloraka’ya başka Suriyeli mülteci getirilmemesi talimatını verdiğini kaydetti.
Nuris, bazı mültecilerin de başka yerlere gönderilmesi için, yetkili tüm bakanlıklarla istişare halinde olduklarını ifade etti.
AKEL’in, Mennoya’da bulunan 17 terör şüphelisi ve mülteci sorunuyla ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Nuris, bu kişilerin neden hala burada tutulduğunun çok basit bir cevabı bulunduğunu; koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasağı bulunduğunu ve bu kişilerin sınır dışı edilemediğini belirtti.

banner37
Haberde, AKEL’in, Güney Kıbrıs’ın bir süredir IŞİD ile bağlantısı bulunan 17 kişiyi hala daha ülkede tutmasıyla yurtdışında oluşan imajı hakkında herkesin düşünmesi gerektiğini ifade etti kaydedildi.
Öte yandan DİSİ milletvekili Kiriakos Hacıyannis ise, Hloraka’da bulunan ve IŞİD ile sıkı bağları bulunan siyasi sığınmacıların, bölgede şiddet ve suç içerikli tavırlar sergilediklerini ve bölge sakinlerinin güvenliklerinden endişe duyduğunu söyledi.
EDEK Milletvekili Kostis Evstathiu da, Nuris’in de teyit ettiği gibi Güney Kıbrıs’ta 17 IŞİD teröristinin mülteci kisvesi altında Güney Kıbrıs’ta bulunmasının herkes için tehlike oluşturduğunu ifade etti.
Bu arada, Fileleftheros gazetesi ise, “mülteci sorununun patlamaya hazır bomba” olduğunu kaydederken, Hloraka sakinlerinin gettolaşma nedeniyle isyan ettiğini; Purnara kampındaki mültecilerin de dün, kampın girişini kapatarak ayaklandıklarını ve dışarıya çıkarılmayı talep ettiklerini yazdı.
Gazete, ayaklanmanın iki saat kadar sürdüğünü ve mültecilerin, çalışanların içeriye girişine ve dışarıya çıkmasına engel olduklarını kaydetti.
Polisin tedbir amaçlı bölgeye sevk edildiğini ve çevrede devriye gezdiğini belirten gazete, bir süre sonra olayların dindiğini yazdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1