banner2
banner34

Güney Kıbrıs’a ücretsiz Wi-Fi noktaları

Güney Kıbrıs yakında Avrupa Birliği’nin 120 milyon euroluk WiFi4EU programından faydalanabilir; bu program ile kafeler, kasaba salonları, parklar, kütüphaneler ve diğer halka açık yerlerde kurulan ücretsiz Wi-Fi internet noktaları oluşturulacak.

Güney Kıbrıs’a ücretsiz Wi-Fi noktaları
banner45
banner46

Yerel makamlar, etkin noktaları seçmekle sorumlu olacak ve bu yazdan sonra ve en geç 2018’in başında, seçimlerini ilgili AB kurumuna sunmaları bekleniyor.

AB, ekipman ve WiFi erişim noktalarının kurulumu için ödeme yaparken, yerel makamlar internet servis aboneliklerini ödemek ve ekipmanın bakımı için sorumlu olacak. Ayrıca en az üç yıl hizmet sunmayı taahhüt etmeleri bekleniyor. Ayrıca e-devlet, e-sağlık ve e-turizm gibi alanlarda kendi dijital hizmetlerini geliştirmeye de teşvik edilecek.

banner37
Resmi bir açıklamaya göre: “Avrupa Komisyonu, WiFi4EU aracılığıyla Avrupa’daki her yerde parklar, meydanlar, kamu binaları, kütüphaneler, sağlık merkezleri ve müzeler gibi kamusal alanlarda vatandaşlar ve ziyaretçiler için ücretsiz Wi-Fi bağlantısını teşvik etmek istiyor” .

Havadis

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1