banner2
banner34

Güney’de sokağa çıkma yasağı talebi

Güney’deki Tıbbi Dernek yaptığı açıklamasında Korona virüsün yayılmasını önleyebilmek adına gereksiz seyahatleri 'çok geç olmadan' yasaklamak istediğini belirtti

Güney’de sokağa çıkma yasağı talebi
banner45
banner46

Güney Kıbrıs Tıp Derneği (CYMA) ‘çok geç olmadan’ corona virüsün yayılmasını durdurmak için, hükümete gereksiz seyahatlere tam bir yasak koyma çağrısında bulundu.

CYMA, virüsün esas olarak belirti göstermeyen fakat virüs taşıyıcısı olan vakalardan kontrolsüz şekilde yayılmasını durdurabilmek için ‘geç kalmadan’ geçici bir sokağa çıkma yasağı ile daha sıkı önlemler alması gerektiğini söyledi.

“Sağlık hizmetlerini ve çalışanları desteklemek kesinlikle gereklidir” diyen dernek, bugünkü raporlarda, hükümetin yükselen coronavirüs vakalarına rağmen yürüyüşler için açık alanlara, şehir parklarına, köylere ve diğer bölgelerde günlük geziler yapan insanlara karşı daha katı önlemler alması gerektiği hususana yer verildiğini kaydetti.

PARKLARA VE PAZARA AKIN ETTİLER

Haftasonu boyunca otoparkların dolu, parklar ve açık hava pazarlarındaki insanların kalabalığı endişeleri artırdı. Dün itibariyle, Güney Kıbrıs’taki toplam coronavirüs vakası sayısı 97’ye yükseldi.

Athalassa Park ve Academias Park’tan sorumlu Lefkoşa Bölge Ormancılık Departmanı, parklarda çok sayıda insan olduğunu söyledi ancak, “Çoğu birbirinden uzak duruyordu” dedi.

banner37
‘TALİMATLARI TAKİP EDİN’ UYARISI

Park alanlarının tamamının kapandığını belirten Limasol Belediyesi, şehrin dış mekânlarında da önlemler almaya başladığını belirtti.

Belediye, şehirdeki sahil parkındaki park alanlarını ve çocuklar için oyun alanlarını kapattıklarını aktarddı ve Belediye Başkanı Nicos Nicolaides, “Halk coronavirüsün yayılmasını önlemek için talimatları takip etmek zorundadır” dedi.

PARKLAR KAPATILDI

Endişeli vatandaşlar, Kıbrıslı Rumlara ‘Pervasız olmayı bırakmalarını’ bildirmek için basınla temasa geçerek, virüs patlak verdiğinden beri kilit altında olduklarını ve Limasol’daki dairelerinden şehirdeki gezinti yerlerinde dolaşan birçok insanın görülebildiğini de eklediler.

Öte yandan, Larnaka Belediyesi, bir sonraki duyuruya kadar Grigoris Afxentiou caddesindeki belediye bahçesini kapatmaya karar vererek, Mackenzie plajındaki park alanını kapalı tutacağını ve ilerleyen günlerde daha fazla park alanı ve parkın kapatılacağı bilgisini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1